Το «Σπίτι του Φοιτητή» ανοίγει για δεύτερη χρονιά

Συνεχίζεται και φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών (ΠΕΒΤΑ), η συγκέντρωση ειδών οργάνωσης σπιτιού για τους φοιτητές/τριες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Η προσπάθεια αφορά αφενός στην προσφορά των υλικών αγαθών και αφετέρου στη διάθεση τους στους ενδιαφερόμενους.

Τα είδη θα συγκεντρώνονται στις εγκαταστάσεις του διαμετακομιστικού κέντρου συλλογής ειδών υλικής συνδρομής της ΠΕΒΤΑ στην Αγία Παρασκευή (Μεσογείων 448, είσοδος από Ευαγγελιστρίας). Οι φοιτητές/τριες θα παραλαμβάνουν τα είδη προσκομίζοντας οποιοδήποτε δικαιολογητικό εγγραφής ή συμμετοχής στις Σχολές φοίτησης.

Τα είδη που παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση, σύμφωνα με την περσινή εμπειρία, ενδεικτικά είναι: 

  • Έπιπλα σπιτιού (κρεβάτια, καναπέδες, γραφεία, καρέκλες, τραπεζάκια, βιβλιοθήκες)
  • Υπολογιστές και ηλεκτρικά είδη (κουζίνα, πλυντήριο, μικροσυσκευές, τηλεοράσεις)

Για πληροφορίες επικοινωνείτε καθημερινά από τις 09:00 – 15:00 στο Τηλέφωνο: 213 210 0531

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος δήλωσε για την πρωτοβουλία αυτή: «Το Σπίτι του Φοιτητή ξεκίνησε με δειλά βήματα πέρυσι. Όλοι οι φορείς που έχουμε τη δυνατότητα, αξιοποιούμε και φέτος δομές και υπηρεσίες και ενώνουμε ξανά δυνάμεις για να στηρίξουμε νέους συνανθρώπους μας. Προσβλέπουμε για μια ακόμη φορά στη στήριξη των πολιτών με την ελπίδα ότι τα προσεχή έτη οι προσπάθειες όλων μας θα επικεντρώνονται περισσότερο στην καλύτερη προετοιμασία για απασχόληση και εργασία των νέων και λιγότερο σε- αναγκαίες σήμερα- δράσεις αλληλεγγύης».