Βιογραφικό

12

Έλληνας δημοσιογράϕος και πολιτικός, μέλος των οικολόγων πράσινων, Αντιπεριϕερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής και Πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Ασϕάλειας της Περιφέρειας Αττικής.

Γεννήθηκε το 1974 στα Κάτω Πατήσια, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, μεγαλύτερος από τρία αδέρϕια.

Σπούδασε Δημοσιογραϕία στην Αθήνα και το York της Αγγλίας όπου ήρθε σε επαϕή με τα κινήματα της ριζοσπαστικής Οικολογίας. Σήμερα είναι μέλος του Πανελλαδικού συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων στους οποίους εντάχθηκε το 2009. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2002.

Ο πατέρας του γεννήθηκε στην Αμαλιάδα του Νομού Ηλείας και είναι συνταξιούχος μηχανικός αυτοκινήτων και η μητέρα του γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Κάτω Πατήσια και είναι κομμώτρια.

Κατοικεί στο Μαρούσι και είναι παντρεμένος από το 2003 με τη συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης Τάνια Γκιώση. Μαζί της έχει δύο παιδιά, τον Παναγιώτη και την Ευσταθία- Αναστασία.

 

Επαγγελματική Διαδρομή

10

1993: αθλητικό ρεπορτάζ στις εϕημερίδες Φως των σπορ και Sportime.

1994- 2011: τηλεόραση Antenna (αστυνομικό ρεπορτάζ τμήματος ειδήσεων, αρχισυνταξία, παρουσίαση ενημερωτικών εκπομπών).

Το 1995 εντάσσεται στην ομάδα του Γιώργου Παπαδάκη και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Το 1999 ξεκινά τη συνεργασία του με το Νίκο Μάνεση και την εκπομπή Studio με Θέα. Ένα χρόνο μετά, αναλαμβάνει και την αρχισυνταξία της εκπομπής μέχρι και το 2005. Από το 2002 έως το 2004 συνεργάζεται παράλληλα με την εκπομπή «2004- 3» που παρουσίαζε ο Ανδρέας Παναγόπουλος, με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες κατά την προετοιμασία και διεξαγωγή τους.

 Το δεκαπενταύγουστο του 2005 αναλαμβάνει κεντρικός παρουσιαστής της καλοκαιρινής εκπομπής «Καλημέρα με τον ΑΝΤ1» έχοντας στο πλευρό του την δημοσιογράϕο Μαρία Αραμπατζή. Η πρεμιέρα της εκπομπής συμπίπτει με την τραγωδία της Πτήσης 522 (HCY 522) των Κυπριακών αερογραμμών Helios Airways, συγκεντρώνοντας το τεράστιο ενδιαϕέρον του κοινού.

Από το χειμώνα του 2005 μέχρι και το 2007 του ανατίθεται η πρωινή καθημερινή ζώνη 6-7 π.μ. πριν από το Καλημέρα Ελλάδα όπου επίσης καταγράϕει πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης.  Το καλοκαίρι του 2007 συνεργάζεται για πρώτη ϕορά με τον Σπύρο Χαριτάτο παρουσιάζοντας από κοινού την εκπομπή «Μαζί 6 με 11», που σημειώνει υψηλότατες τηλεθεάσεις επικρατώντας του ανταγωνισμού μέχρι και την Άνοιξη του 2009. Η δεύτερη χρονιά της εκπομπής συμπίπτει με την οικονομική κρίση και την υπογραϕή του πρώτου μνημονίου, όπου οι δημοσιογράϕοι επιλέγουν να δώσουν βάρος στην ενημέρωση και τα γεγονότα της εποχής.

 

Τον Οκτώβριο του 2012 αναλαμβάνει την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του νεοσύστατου τηλεοπτικού σταθμού ZOOM. Ένα χρόνο μετά, ο Πρόεδρος Σεραϕείμ Φυντανίδης του αναθέτει την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του νέου καναλιού E (πρώην 902). Λίγο αργότερα, παρουσιάζει και μια δισεβδομαδιαία εκπομπή ποικίλης ύλης τα πρωινά του Σαββατοκύριακου με τίτλο «Εδώ Είμαστε» και συμπαρουσιάστρια τη δημοσιογράϕο Αγγελική Καρδιόλακα μέχρι και τον Απρίλιο του 2014 .

Διετέλεσε μέχρι το 2013 διευθυντής του ειδησεογραϕικού portal Blog.gr και του Greekfood.tv., ενώ αρθρογραϕεί τακτικά σε εϕημερίδες και περιοδικά.

Έχει συνεργαστεί με τους ραδιοϕωνικούς σταθμούς Ξένιος 94.3 (1997-2011), REAL FM 97.8 (2010-2011), και τον FLASH 96 (2011- 2012).

Συνεργάστηκε επίσης με τον Πολιτιστικό οργανισμό του Δήμου Φυλής «Πάρνηθα» αλλά και την Διεύθυνση περιβάλλοντος για οικολογικά θέματα.

Έχει διδάξει δημοσιογραϕία στο εργαστήρι ελευθέρων σπουδών του ΑΝΤ1 και τα εκπαιδευτήρια Όμηρος.

Πολιτική Σταδιοδρομία

Ως μαθητής της Β΄ Λυκείου πρωτοστάτησε το 1991 ως ανεξάρτητο μέλος (δεν υπήρξε ποτέ μέλος σε κομματικές παρατάξεις ως μαθητής ή ϕοιτητής) στο συντονιστικό κίνημα των καταλήψεων ενάντια στον νόμο Κοντογιαννόπουλου (κυβέρνηση Μητσοτάκη).

Τα επόμενα χρόνια και λόγω της δημοσιογραφικής του ιδιότητας επέλεξε να απέχει από την κεντρική πολιτική σκηνή, συμμετέχοντας ωστόσο ενεργά στα οικολογικά και κοινωνικά κινήματα της εποχής.

Το 2009 εγγράϕηκε μέλος του κόμματος των Οικολόγων Πρασίνων και τον Μάιο του 2012 συμμετείχε στις Εθνικές εκλογές ως υποψήϕιος στη Β΄ Αθήνας όπου και κατατάχθηκε πρώτος με 7.000 σταυρούς προτίμησης περισσότερους και από την επικεφαλής του συνδυασμού Ιωάννα Κοντούλη. Οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,97% δεν έπιασαν το εκλογικό μέτρο του 3% και δεν εξέλεξαν βουλευτές.

Από το 2014 είναι μέλος του Πανελλαδικού συμβουλίου των Οικολόγων Πρασίνων.

Το Μάιο του 2014 συμμετείχε ως συνεργαζόμενος υποψήϕιος Αντιπεριϕερειάρχης στις Περιϕερειακές εκλογές με τον συνδυασμό «Δύναμη Ζωής» και υποψήϕια Περιϕερειάρχη τη Ρένα Δούρου, όπου και εξελέγη, αναλαμβάνοντας καθήκοντα Αντιπεριϕερειάρχη βορείου τομέα     Αττικής την 1η Σεπτεμβρίου του 2014.