Αδιαχώρητο στην Κεραμική με ξεκάθαρο μήνυμα αλλαγής στο Μαρούσι

To αδιαχώρητο επικράτησε στην ανοικτή εκδήλωση του συνδυασμού # Ενωμένο Μαρούσι στο Κέντρο Κεραμικής Τέχνης την Κυριακή, 10/02/2019. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Καραμέρος, παρουσία 1.500 και πλέον δημοτών, απηύθυνε ενωτικό προσκλητήριο αλλαγής στην πόλη μετά από 13 χρόνια και ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες 41 δημοτικών συμβούλων, 22 ανδρών και 19 γυναικών.

Παράλληλα γνωστοποίησε την αποχώρησή του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη βόρειας Αθήνας προκειμένου να αφοσιωθεί πλήρως στο Μαρούσι. Κράτησε αποστάσεις από τα κόμματα σημειώνοντας ότι η πολυχρωμία της ανεξαρτησίας από κομματικά δεσμά και μικροπολιτικές επιδιώξεις είναι αυτή που δίνει πνοή στην πόλη και ενώνει όλους τους Μαρουσιώτες. Συμπλήρωσε πως νέα πρόταση είναι μόνο αυτή που καταθέτει το # Ενωμένο Μαρούσι καθώς οι άλλοι συνδυασμοί αποτελούν κομμάτια του παλιού συστήματος που ξεκαθαρίζουν εσωκομματικές διαφορές.

«Η σημερινή σας μαζική συμμετοχή στέλνει βροντερό και ξεκάθαρο μήνυμα αλλαγής με νέους ανθρώπους στο Μαρούσιτόνισε στην ομιλία του ο Γ. Καραμέρος επισημαίνοντας χαρακτηριστικά. «Είναι πιο σαφές από ποτέ, ότι μετά από 13 χρόνια, η πόλη μας είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα. Είναι έτοιμη να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο, με νέους ανθρώπους, με φρέσκες ιδέες και αντιλήψεις, και να προχωρήσει επιτέλους μπροστά. Ανθρώπους με δίψα για αλλαγή  που έχουν αφήσει στο σπίτι τους τις κομματικές και πολιτικές τους ταυτότητες και βρίσκονται εδώ για να ενώσουν τις φωνές τους και τις δυνάμεις τους μαζί μας. Ανθρώπους από κάθε γενιά αλλά και από κάθε γειτονιά του Αμαρουσίου που τους συνδέει κάτι που υπερβαίνει όλα τα υπόλοιπα: Η αγάπη για το Μαρούσι. Κι αυτό το συναίσθημα είναι που μας ωθεί να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να δούμε την πόλη μας εκεί που της αξίζει. Μια πόλη ανθεκτική,  ζωντανή, ανοιχτή και πολύχρωμη. Μια πόλη πρότυπο για την οποία θα είμαστε όλοι υπερήφανοι».

Ο υποψήφιος δήμαρχος προσδιόρισε με σαφήνεια τα διλλήματα και το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών στο Μαρούσι: «Συμβιβαζόμαστε και θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε σε μία πόλη φτωχή από νέες ιδέες, φαντασία και δημιουργικότητα όπου στο προσκήνιο θα βρίσκονται πάλι «οι ίδιοι και οι ίδιοι»; Ή θέλουμε να κάνουμε μια νέα μεγάλη αρχή, ανοίγοντας το Μαρούσι σε νέα πρόσωπα και δίνοντας ευθύνες σε συμπολίτες μας με γνώσεις, εμπειρία και προ παντός όρεξη για δουλειά; Θέλουμε και αποδεχόμαστε έναν δήμο που θα επιλέγει τη διοίκηση και τους ανθρώπους του βάσει κομματικής επετηρίδας και του συστήματος που διοικεί το Μαρούσι εδώ και 13 χρόνια;  Ή μας αξίζει μια ακομμάτιστη τοπική αυτοδιοίκηση που θα μετρά και θα αξιολογεί τους ανθρώπους της όχι με βάση τα κομματικά τους ένσημα αλλά με βάση την αξία και τη διάθεσή τους για προσφορά στην πόλη; Και για να το πούμε πιο καθαρά. Έρχεται με την προβιά του καινούριου, το σύστημα που κυβέρνησε την πόλη τα προηγούμενα 13 χρόνιαΚαι μάλιστα με δύο διαφορετικές εκδοχές. Η επίσημη με κομματικό χρίσμα, η ανεπίσημη που ήθελε χρίσμα αλλά δεν πήρε και τώρα κάνει ότι δεν το ξέρει. Ας μη γελιόμαστε, είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος, το οποίο εσείς γνωρίζετε καλύτερα απ’ όλους τι μπορεί να προσφέρει. ‘Η ότι είχε να προσφέρει το προσέφερε. Θέλουμε άλλα 4 χρόνια από  τα προηγούμενα 13; Ή θέλουμε πραγματική αλλαγή και επιτέλους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τα κοινά της πόλης; Θέλουμε να συνεχίσουμε τη διαχείριση της μιζέριας και τη μετατροπή της πόλης μας σε πεδίο εσωκομματικών συγκρούσεων που ζούμε το τελευταίο διάστημα ή θέλουμε να ανοίξουμε τα παράθυρα και να μπει φρέσκος αέρας ώστε να αναπνεύσει ξανά η πόλη μας»;

Ο Γ. Καραμέρος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πολιτική πολυχρωμία που έχει ανάγκη το Μαρούσι τονίζοντας: «Υπάρχουν αριστερά ή δεξιά προβλήματα σε μια πόλη ώστε να υπάρχουν αριστερές ή δεξιές λύσεις; Η ποιότητα της καθημερινότητάς μας, μπαίνει σε αριστερό ή δεξιό ζύγι; Εμείς έχουμε πολυχρωμία που συμβολίζει τον κάθε πολίτη αυτής της πόλης, νέους και ηλικιωμένους, γυναίκες και άνδρες, ανθρώπους κάθε οικονομικής δυνατότητας. Πολυχρωμία της ανεξαρτησίας από κομματικά δεσμά και μικροπολιτικές επιδιώξεις που δίνει πνοή και ενώνει όλους τους Μαρουσιώτες». Παράλληλα γνωστοποίησε την αποχώρησή του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών σημειώνοντας: «Το δύσκολο εγχείρημα που ξεκινήσαμε απαιτεί την απόλυτη αφοσίωσή μου. Για το λόγο αυτό, αύριο το πρωί, θα ενεργοποιήσω τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την άμεση αποχώρησή μου από τη διοίκηση του βόρειου τομέα της Περιφέρειας Αττικής και θα αφοσιωθώ πλήρως στο Μαρούσι». 

 

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκδήλωση: