Συνάντηση Γιώργου Καραμέρου με Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αμαρουσίου

Η έλλειψη νέων σχολικών μονάδων εδώ και 13 χρόνια αλλά και ζητήματα που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων του Αμαρουσίου τέθηκαν στη συνάντηση που είχε, στις 5/3/2019, ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιώργος Καραμέρος, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αμαρουσίου.

«13 χρόνια χωρίς έστω ένα νέο σχολείο στο Μαρούσι είναι πολλά» επισήμανε εκ νέου ο επικεφαλής του συνδυασμού # Ενωμένο Μαρούσι καθιστώντας σαφές ότι «ως η επόμενη δημοτική αρχή είναι στις προτεραιότητές μας να «ξεκαθαριστούν» τα οικόπεδα που έχουν θεσμικά προσδιοριστεί και δεσμευτεί για ανέγερση σχολικών μονάδων και να αξιοποιηθούν πλήρως οι  πόροι που πρόκειται να διατεθούν από το Δημόσιο Οργανισμό Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ) για την κατασκευή τουλάχιστον δύο νέων σχολείων την επόμενη τετραετία».

Ο υποψήφιος δήμαρχος ενημέρωσε τη διοίκηση της Ένωσης για την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ από τους οποίους ζήτησε να ενταχθεί ικανός αριθμός δομών στο Μαρούσι που θα υποδεχτεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο όλα τα νήπια και προνήπια στο πλαίσιο της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.

Επιπλέον, ο Γ. Καραμέρος τάχθηκε υπέρ της θεσμικής αναβάθμισης των Σχολικών Επιτροπών με αυξημένη συμμετοχή εκπροσώπων της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων στη σύνθεσή τους καθώς και της καθολικής λειτουργίας των θεσμοθετημένων Συμβουλίων Σχολικής Κοινότητας στα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Στη συνάντηση εκ μέρους της Ένωσης μετείχαν ο Πρόεδρος Βασίλης Μπούρας, ο Αντιπρόεδρος Αναστάσιος Σπυρόπουλος, η Γενική Γραμματέας Πάπαρου Λουΐζα, ο Ταμίας Κώστας Νικολαΐδης και τα Μέλη, Παναγιώτης Μπούμης και Μιχάλης Χατζηαρσενίου.