Συνάντηση για νέα σχολεία στο Μαρούσι είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Καραμέρος με την διοίκηση των Κτιριακών Υποδομών

«13 χρόνια χωρίς ούτε ένα νέο σχολείο είναι πολλά για το Μαρούσι. Προτεραιότητά μας, ως  επόμενη διοίκηση του Δήμου, είναι να «ξεκαθαρίσουμε» τα χαρακτηρισμένα για αυτή την χρήση οικόπεδα και να αξιοποιήσουμε τους πόρους των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ) για τουλάχιστον δύο νέα σχολεία τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

Αυτό τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Καραμέρος, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο, κ. Γεώργιο Μπιτάκο, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Κτιριακών Υποδομών, κ. Ιωάννη Χαρωνίτη.

Η διοίκηση του ΚΤΥΠ ενημέρωσε τον επικεφαλής του συνδυασμού # Ενωμένο Μαρούσι ότι υπάρχουν ανοικτές χρηματοδοτήσεις τόσο για μελέτες, όσο και για κατασκευή νέων σχολείων στον Δήμο Αμαρουσίου αρκεί να είναι τακτοποιημένα τα αντίστοιχα οικόπεδα από πλευράς δημοτικής αρχής.

Ο Γ. Καραμέρος έθεσε επίσης το ζήτημα των κτιριακών αναγκών που προκύπτουν από τον Σεπτέμβριο μετά την θέσπιση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στο Νηπιαγωγείο. Ζήτησε να ενταχθεί ικανός αριθμός δομών εκπαίδευσης στο Μαρούσι, με την διοίκηση της ΚΤΥΠ να διαβεβαιώνει ότι το ζήτημα πρόκειται να αντιμετωπιστεί έγκαιρα και σύντομα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για στενή συνεργασία ώστε αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου να γίνουν όσα πρέπει για να ξεκινήσει ομαλά και σε βελτιωμένες συνθήκες το σχολικό έτος 2019 – 2020.