Η Θυσία του χιμπαντζή στο #αττικο_παρκο ας σώσει έστω τα δελφίνια

Ο δύσμοιρος 27χρονος Χιμπαντζής εκτελέστηκε στα Σπάτα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο “βάσει πρωτοκόλλου”.

Αυτός τουλάχιστον μπορούσε να τρέξει προς την Ελευθερία πριν τον σκοτώσουν.

Τα δελφίνια που βασανίζονται μέσα στην πισίνα εδώ και χρόνια δεν μπορούν να βγουν παρά μόνο για λίγα εκατοστά όταν παριστάνουν τα ευτυχισμένα για να χαμογελάσουν τα παιδιά και να φιλοδωρηθούν με κανένα νεκρό ψαράκι.
6 από αυτά έχουν αυτοκτονήσει τα τελευταία χρόνια στα Σπάτα γιατί, ΝΑΙ τα δελφίνια αυτοκτονούν κρατώντας την ανάσα τους η οποία για αυτά είναι μία συνειδητή πράξη και όχι αυτοματοποιημένη όπως στον άνθρωπο. Δεν θέλουν να ζουν σε πισίνες. Είναι τα μόνα θηλαστικά μετά τον άνθρωπο που διαλέγουν σύντροφο και “δεν πάνε” με οποίον/α τα βάλουν. Η δε φωνή των δελφινιών επιστρέφει σε αυτά ως Ηχώ μέσα στην πισίνα, για αυτό προτιμούν να παραμένουν για πάντα σιωπηλά .
Για σκεφτείτε το λίγο να σας συμβαίνει.
Η Περιφέρεια Αττικής έχει ανακαλέσει την άδεια του δελφιναρίου και όμως αυτό εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά.
Η θυσία του χιμπαντζή ας σώσει τουλάχιστον αυτά τα υπέροχα ανώτερα θηλαστικά…

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με αφορμή τη θανάτωση ενός χιμπατζή, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, Κυριακή 26 Ιουνίου 2022. Το ζώο που θανατώθηκε, το Σάββατο 25/6 ήταν το μεγαλύτερο από τους χιμπατζήδες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, 27 ετών και περίπου 1.80 σε ύψος. Όπως ενημέρωσε το Πάρκο, μετά από επεισόδιο μεταξύ των χιμπατζήδων, ο μεγαλύτερος κατάφερε να περάσει τον ηλεκτροφόρο φράκτη και την τάφρο περιμετρικά του κλουβιού του, βγαίνοντας στον περιβάλλοντα χώρο. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο του Πάρκου για ανάλογες περιπτώσεις.