Νέα πεζογέφυρα από την Περιφέρεια Αττικής σε κομβικό σημείο μεταξύ Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου

Τους όρους της προγραμματικής σύμβασης για την κατασκευή μιας νέας πεζογέϕυρας στη Νέα Ιωνία, ενέκρινε ομόφωνα το Περιφερειακό συμβούλιο, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη βορείου τομέα Γιώργου Καραμέρου.

Η πεζογέφυρα με προϋπολογισμό κατασκευής έως 649.745,00 € θα κατασκευαστεί πάνω από τις γραμμές του τρένου, δίπλα στην υπάρχουσα γέφυρα αυτοκινήτων στην οδό Αλέξανδρου Παναγούλη (προέκταση της Κασταμονής, που συνδέει Κύμης και Ηρακλείου).

Η νέα πεζογέϕυρα θα συνδέει τις οδούς Κάλβου και Σολωμού και θα βρίσκεται στο μέσο περίπου της απόστασης μεταξύ των σταθμών ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου, με στόχο να γίνεται εϕικτή η διέλευση των πεζών πάνω από τις σιδηροδρομικές γραμμές του ΗΣΑΠ.

Μέχρι τώρα, η κυκλοφορία των πεζών γίνεται μέσω της οδογέϕυρας της οδού Αλ. Παναγούλη, σε πεζοδρόμια πλάτους μόλις 60 εκατοστών και μεγάλης κατά μήκους κλίσης, θέτοντας σε κίνδυνο τους πεζούς.

Ν ΙΩΝΙΑ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ ΧΑΡΤΗΣ ΖΟΟΜ ME ΠΛΑΙΣΙΟ

Το έργο θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής κατοίκων και διερχομένων, καθώς θα προσφέρει μια άνετη και κυρίως ασϕαλή διέλευση των γραμμών του ΗΣΑΠ, όχι μόνο για τα άτομα τρίτης ηλικίας, που επισκέπτονται το κτίριο ΕΟΠΥΥ το οποίο βρίσκεται κοντά στο σημείο που θα κατασκευαστεί η πεζογέφυρα, αλλά και για μεγάλο αριθμό διερχομένων, που μεταβαίνουν σε πολυσύχναστους προορισμούς που βρίσκονται εκεί (όπως σούπερ μάρκετ, υπεραγορά κρεάτων, γυμναστήριο).

Τη συνολική κατασκευή συμπληρώνουν δύο ανελκυστήρες για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ εκατέρωθεν των σιδηροδρομικών γραμμών, ενώ στη συνέχεια θα γίνει αποκατάσταση και διαμόρϕωση του περιβάλλοντος χώρου.
Το «παρών» στο Περιφερειακό συμβούλιο έδωσε και ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης.

ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ-ΓΚΟΤΣΗΣ