Μελέτη για πεζογέφυρα στη Λεωφόρο Αναπαύσεως και δύο ακόμα έργα από την Περιφέρεια Αττικής στα Βριλήσσια

Εγκρίθηκαν την Πέμπτη από το Περιφερειακό συμβούλιο τρία έργα για το Δήμο Βριλησσίων έπειτα από εισήγηση του αντιπεριϕερειάρχη βόρειου τομέα Γιώργου Καραμέρου και μετά από αιτήματα του Δήμου, που προέκυψαν από ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η σύναψη και οι όροι της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου για την εκπόνηση μελέτης με τίτλο: «Μελέτη πεζογέϕυρας στη Λεωϕόρο Αναπαύσεως του Δήμου Βριλησσίων για την ασϕαλή διάβαση της από τους μαθητές στην συμβολή της οδού Αγιάσου με την Λεωϕόρο Αναπαύσεως», συνολικού προϋπολογισμού 24.600,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

Τα άλλα δύο έργα αφορούν σε εργασίες συντήρησης – βελτίωσης αντλιοστασίων δημοτικού δικτύου ύδρευσης στις οδούς Σολωμού, Αγιάσου, Αϕροδίτης και Κύπρου, συνολικού προϋπολογισμού 24.500,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) και εργασίες σύνδεσης τριών σχολείων των Βριλησσίων (2ο Λύκειο, 2ο Γυμνάσιο, 2ο Νηπιαγωγείο) με δίκτυο φυσικού αερίου, έργο συνολικού προϋπολογισμού 24.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

karameros

Ο κ. Καραμέρος δήλωσε σχετικά:
« Η γέφυρα στην Λεωφόρο Αναπαύσεως θα συνδέσει το βόρειο με το νότιο τμήμα των Βριλησσίων και θα εξυπηρετεί την ασφάλεια μαθητών και πεζών. Χαμηλά σε κόστος αλλά συνώνυμα της ποιότητας ζωής είναι και τα άλλα δύο μικρότερα έργα.
Δυστυχώς παρατάξεις και σύμβουλοι της αντιπολίτευσης καταψήφισαν τις εισηγήσεις θεωρώντας τα έργα “μικρά για την Περιφέρεια” ή ισχυριζόμενοι ότι θα γίνουν με απευθείας αναθέσεις από τον Δήμο μολονότι ο νόμος είναι ξεκάθαρος ότι σε ποσά άνω των 20.000 ευρώ ακολουθείται τουλάχιστον η διαδικασία του πρόχειρου διαγωνισμού, νόμος που αυστηροποιείται μάλιστα μετά τις 30 Απριλίου όπου θα προχωρήσουν αυτά τα έργα!

Κάθε εβδομάδα δρομολογούμε ουσιαστικά έργα που αλλάζουν την ζωή μεγάλων ομάδων κατοίκων των                                                                                                                                                                                       βορείων προαστίων. Καλούμε την αντιπολίτευση να το κατανοήσει και να ψηφίζει ει δυνατόν ομόφωνα χωρίς κομματικές παρωπίδες ή μυωπικούς τοπικισμούς τέτοια έργα, όπως έκανε και για τα τρία αυτά ομόφωνα. το δημοτικό συμβούλιο Βριλησσίων!»