Χρονιά ορόσημο το 2018 για το Σικιαρίδειο

Την πεποίθησή του ότι το 2018 θα είναι χρονιά ορόσημο για την απρόσκοπτη λειτουργία του Σικιαριδείου, εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την κοπή της βασιλόπιτας του ιστορικού ιδρύματος του Αμαρουσίου.

 «Συναισθανόμαστε την αγωνία μαθητών, γονέων και εργαζομένων και είμαστε στο πλευρό τους με έργα και όχι λόγια», επισήμανε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Γ. Καραμέρος και πρόσθεσε: «Ως Περιφερειακή Αρχή εργαστήκαμε για να αποτρέψουμε την οικονομική κατάρρευση του ιδρύματος. Εξασφαλίστηκαν εθνικοί και ευρωπαϊκοί πόροι που δίνουν ουσιαστική και βιώσιμη προοπτική. Πολύ σύντομα πρόκειται να ξεκινήσουν, με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας, 8 καθημερινά δρομολόγια μεταφοράς μαθητών ΑμεΑ από την κατοικία τους στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος στο Μαρούσι και αντιστρόφως. Είμαι βέβαιος ότι το 2018 είναι χρονιά που οι άνθρωποι του Σικιαριδείου έχουν τη δυνατότητα να αφοσιωθούν στο έργο και τους σκοπούς του, ξεπερνώντας προβλήματα και λάθη του παρελθόντος. Για ακόμη μια φορά θα ήθελα να εξάρω τον κομβικό ρόλο και τις ενέργειες του Προέδρου του ιδρύματος, Θεόδωρου Παρασκευόπουλου, με τον οποίο έχουμε στενή και ουσιαστική συνεργασία».

Υπενθυμίζεται ότι για το 2018 η συνολική χρηματοδότηση που πρόκειται να διατεθεί από την Περιφέρεια Αττικής για τη μεταφορά μαθητών του Σικιαριδείου ανέρχεται σε 250.000 ευρώ περίπου.