Στην τελική φάση η εφαρμογή του σχεδίου στην περιοχή «Κάτω Σωρός – Μαρμαράδικα» του δήμου Αμαρουσίου

Ένα βήμα πριν την τελική φάση βρίσκεται η κύρωση της πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλης της περιοχής «Κάτω Σωρός – Μαρμαράδικα» στο Μαρούσι. Η διαδικασία εκδίκασης των 44 εντάσεων, που είχαν υποβληθεί στο πλαίσιο της Γ΄ ανάρτησης, ολοκληρώθηκε και ο σχετικός φάκελος παραδόθηκε ήδη στο δήμο Αμαρουσίου.

Όπως επισήμανε ο εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα χωρικού σχεδιασμού, Παναγιώτης Πατσαβός, ο δήμος κλήθηκε να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες ατομικής ειδοποίησης των ιδιοκτητών που μετά την κρίση των ενστάσεών τους επηρεάζεται το τεχνικό μέρος της πράξης εφαρμογής. Η Περιφέρεια Αττικής αναμένει από το δήμο την αποστολή της ολοκληρωμένης μελέτης ώστε να προχωρήσει στην έκδοση της σχετικής απόφασης κύρωσης.

Η κύρωση της πράξης εφαρμογής, υπογράμμισε εκ νέου ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, σηματοδοτεί το τέλος μιας πολεοδομικής εκκρεμότητας δεκαετιών, απελευθερώνει τους Μαρουσιώτες ώστε να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους, ενώ ανοίγει το δρόμο για την κατασκευή έργων υποδομών που θα αναβαθμίσουν την περιοχή.