Σε δημοτικό ΚΑΠΗ μετατρέπεται η οικία Σαχάλα στο Χαλάνδρι με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Την ανακαίνιση της οικίας Σαχάλα καθώς και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, προκειμένου να λειτουργήσει ως Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.), εξασφάλισαν η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Χαλανδρίου. Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «Ανακαίνιση κληροδοτήματος Σαχάλα για αλλαγή χρήσης σε ΚΑΠΗ και προσθήκη ανελκυστήρα», προϋπολογισμού 744.000 ευρώ με ΦΠΑ, που θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

Να σημειωθεί ότι το κληροδότημα Σαχάλα (οικόπεδο, κατοικία και βοηθητικά κτίσματα), επί της Βασιλείου Βουλγαροκτόνου στο Χαλάνδρι, περιήλθε στον Δήμο το 2010 με την προϋπόθεση ότι θα λειτουργήσει ως κέντρο κοινωφελούς χαρακτήρα. Επισημαίνεται δε ότι το σύνολο των κτισμάτων έχουν κατασκευασθεί πριν από το 1955, ενώ το κτίριο για πολλά χρόνια είναι ακατοίκητο, με εμφανή την έλλειψη συντήρησης.

Με την ολοκλήρωση του έργου ο χώρος θα λειτουργήσει ως δημοτικό Κ.Α.Π.Η. με στόχο την πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση προβλημάτων ατόμων Τρίτης Ηλικίας, μέσω της ένταξής τους σε κοινωνικές ομάδες. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για τη συντήρηση και ανακαίνιση του χώρου, εναρμονισμένες με την αρχιτεκτονική του κτιρίου του συγκροτήματος, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων: εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου, κατασκευή ανελκυστήρα, αντικατάσταση ηλεκτρικού και υδραυλικού δικτύου, εργασίες στεγάνωσης και μόνωσης, αντικατάστασης δαπέδων, θερμομόνωση δαπέδου ισογείου και κτιρίου εν γένει, συντήρηση εσωτερικών και αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων, κατασκευή ψευδοροφής από γυψοσανίδα, επισκευή στέγης, επιχρίσματα – χρωματισμοί.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”5″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]