Ο μαθητής, ο σκαντζόχοιρος και η φωτιά στο κτήμα Καρέλλα

Έγινε για μια μέρα ήρωας της γειτονιάς του στο Μαρούσι. Ο Θάνος Χρονόπουλος, μαθητής της 3ης στο 5ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, έσωσε έναν σκαντζόχοιρο από την πρόσφατη φωτιά που εκδηλώθηκε στο κτήμα Καρέλλα, δίπλα στο δημοτικό λαχανόκηπο, όπως κατέγραψαν και δημοσιοποίησαν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Μέσα στην ένταση πήρε στην αγκαλιά του το τρομαγμένο ζωάκι και έσπευσε να το απελευθερώσει στο παρακείμενο δάσος Συγγρού. Αυτή ήταν η πρώτη του σκέψη αλλά και η αφοπλιστική του απάντηση σε όσους τον αντίκρυζαν μουντζουρωμένο από τα καμένα και τον συμβούλευαν να απομακρυνθεί από τον χώρο: «Πάω να τον ελευθερώσω στο Άλσος Συγγρού».

Αυτή ήταν η επιθυμία του και αυτή επανέλαβε και στον Αντιπεριφερειάρχη βόρειας Αθήνας που τον προσκάλεσε, μαζί με τους γονείς του, για να τον γνωρίσει και να τον βραβεύσει συμβολικά για την ευαισθησία του.

«Εκεί που κάποιοι με την ασυνειδησία τους προκαλούν φωτιές με καταστροφικές επιπτώσεις, ο Θάνος βρέθηκε να σώζει ένα μικρό ζωάκι. Φωτεινό παράδειγμα ευαισθησίας, φιλόζωος και άλλα πολλά γράφτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όλα σωστά, πάνω από όλα όμως ο Θάνος είναι ένα παιδί, που εμφατικά μας διδάσκει συνείδηση και αγάπη για το περιβάλλον» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος που συνεχάρη το Θάνο και τους γονείς του που επισκέφτηκαν τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας.