Έγγραφη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα αντιπλημμυρικά στο Μαρούσι από την Περιφέρεια Αττικής

Επιστολή που συνοδεύεται από 22 έγγραφα – ντοκουμέντα απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου προκειμένου να ενημερωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι για την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων στο Μαρούσι. Η Περιφέρεια Αττικής, επισημαίνει στην επιστολή ο Γ. Καραμέρος, «αξιολογεί απόλυτα αναγκαίο να σας αποστείλει αναλυτικά στοιχεία για την εξέλιξη προτάσεων ή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής ή έχει ζητηθεί η ένταξη και χρηματοδότησή τους».

Στη συνέχεια παρατίθενται όλα τα έγγραφα – ντοκουμέντα με τα οποία αποδεικνύεται ότι από το σύνολο των δέκα έργων, συμπεριλαμβανομένης και της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς, τα μισά εξακολουθούν να είναι τίτλοι έργων χωρίς μελέτες για τις περιοχές Αναβρύτων, Κοκκινιάς, Σωρού, Παραδείσου και Νέου Αμαρούσιου. Με αρκετή καθυστέρηση και με προβληματικές μελέτες είναι τα έργα για το Κέντρο Αμαρουσίου, το Νέο Τέρμα, τον Άγιο Νικόλαο και την Αγία Φιλοθέη. Ως προς το ρέμα Σαπφούς, επισυνάπτονται δύο έγγραφα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου που αναγνωρίζουν και πιστοποιούν τα γεωτεχνικά προβλήματα στη μελέτη που εντοπίστηκαν από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και με τα οποία ο Δήμος καλεί τους μελετητές του, να δώσουν λύσεις για την υποβολή της οριστικής μελέτης. Επίσης παρατίθενται έγγραφα σχετικά με το ετοιμόρροπο κτίσμα στο ρέμα Σαπφούς που κατεδαφίστηκε από το Δήμο μόλις το περασμένο Σάββατο, 18/11/2017 ενώ το γνώριζε επί χρόνια, κατεδάφιση που κατέστη εφικτή μετά από  πρωτοβουλία της Περιφέρειας.

Ειδικότερα και για τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς, ο κ. Καραμέρος τονίζει στην επιστολή του: Ευελπιστούμε ότι σύντομα η δημοτική αρχή θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να δημοπρατηθεί το κρίσιμο αυτό έργο για χιλιάδες κατοίκους από το Σισμανόγλειο μέχρι τον ΟΤΕ». Και καταλήγει, σημειώνοντας: «Όλα τα παραπάνω που θέτουμε στην κρίση σας, καταδεικνύουν ότι οι καθυστερήσεις που προκαλούνται, είτε εξαιτίας ελλιπέστατων μελετών, είτε τεχνηέντως, τόσο για την ένταξη, όσο και για την χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων στο Μαρούσι δεν οφείλονται στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία δεν μπορεί να υποκαταστήσει το Δήμο και τη διοίκησή του».

Επισυνάπτεται η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη

2017_11_21_Epistoli_Enimerosis_Erga_Marousi