Αυτόνομη η Οικολογία μπροστά σε μαραμένες ιδεολογίες

«Η μετακαπιταλιστική άνοιξη πρέπει να βρει την Οικολογία αυτόνομη, δυνατή και έτοιμη να εμπνεύσει τις μαραμένες ιδεολογίες, δεξιές και αριστερές», επισήμανε, μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καραμέρος κατά την παρουσίαση του νέου βιβλίου του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη. Το βιβλίο με τίτλο «Η μετακαπιταλιστική άνοιξη και ο μαρασμός των ιδεολογιών» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνη και η παρουσίασή του έγινε, στις 21/12/2017, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του ιδρύματος εικαστικών τεχνών και μουσικής Β. και Μ. Θεοχαράκη, με ομιλητές τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Νίκο Βούτση, τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών και μέλος των Οικολόγων Πράσινων, Γιώργο Καραμέρο και το συγγραφέα Νίκο Σκορίνη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αφού αναφέρθηκε στην κοινή πορεία που έχει τα τελευταία χρόνια με τον Γιάννη Τσιρώνη, τον πρώτο οικολόγο υπουργό Περιβάλλοντος στην ιστορία της χώρας, υπογράμμισε: «Σε αυτό το βιβλίο ο Γιάννης Τσιρώνης υποδεικνύει πώς μπορούμε να αναγεννηθούμε από τις στάχτες της τελευταίας οικονομικής κρίσης και να δημιουργήσουμε μια πιο βιώσιμη και κοινωνικά πιο δίκαιη παγκόσμια οικονομία. Παρουσιάζει νέα αγαθά και υπηρεσίες που δεν υπακούν στα προστάγματα του νεοφιλελευθερισμού, αλλάζουν άρδην τη συμπεριφορά των πολιτών που ανακαλύπτουν νέες μορφές ιδιοκτησίας, δανεισμού και επιχειρηματικότητας σε πείσμα του κυρίαρχου συστήματος των ημερών μας. Αναλύει πως να διαφυλάξουμε την πλανητική βιωσιμότητα και κάνει μια πολιτική πρόταση για τη συνεργασία Οικολόγων, Σοσιαλδημοκρατών και Αριστερών».

Στην παρουσίαση του βιβλίου, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί: Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, Ναυτιλίας Παναγιωτης Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας και η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και σύμβουλος του Πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου.