Την αγωνία τουλάχιστον 1.000 οικογενειών για το ξαφνικό τέλος των ιπποδρομιών στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο του Μαρκοπούλου Αττικής εξέφρασε στην έναρξη της ομιλίας του ο Βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής και Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Καραμέρος κατά τη συζήτηση στη Βουλή, του νομοσχεδίου για τη δήθεν «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας σε παραθαλάσσιες περιοχές.
Αφού αναφέρθηκε εμφατικά στις συνέπειες για τους εργαζόμενους, επαγγελματίες και εμπλεκόμενους ιδιώτες, το ακίνητο του Ιπποδρόμου και τα άλογα που τρέχουν και συντηρούνται στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου απευθύνθηκε στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη λέγοντας «διαβάσατε την ανακοίνωση της ιδιωτικής εταιρείας στοιχήματος που αποφάσισε να κλείσει τις ιπποδρομίες και να στείλει πίσω το ακίνητο στο ΤΑΙΠΕΔ….Ξέρετε πως σας λένε εκεί; Άνθρωποι που σας στήριξαν το καλοκαίρι, μην περιμένοντας να κλείσετε τον Ιππόδρομο, να τους αφήσετε χωρίς δουλειά… σας λένε μεσίτες ακινήτων κι αυτό έχει σχέση με το νομοσχέδιο που συζητάμε».
Ταυτόχρονα, έστειλε το μήνυμα επανεκκίνησης στην κυβέρνηση με κάθε τρόπο των ιπποδρομιών, έστω μέσα από τη Φίλιππο Ένωση που έχει μια κοστολογημένη πρόταση και των ανθρώπων της κοινότητας του ιπποδρομίου και ζήτησε να απορριφθεί κάθε λογική «αξιοποίησης» και μετατροπής ενός αδόμητου, αθλητικού χώρου σε εργοτάξιο real estate.
Για τη μαύρη επέτειο του ενός χρόνου από το έγκλημα των Τεμπών υπογράμμισε πως δεν μπορούμε να κλείνουμε τα αυτιά και τα μάτια μας σε ένα ψήφισμα που είναι σε εξέλιξη και υπογράφει περισσότερο του 1 εκατ. πολιτών, χαρακτηρίζοντάς το ως μια λαϊκή απάντηση που ζητά δικαιοσύνη, δημοκρατία και διαφάνεια και που δεν μπορεί να αγνοήσει η κυβέρνηση, η οποία κάνει ότι μπορεί να κρατήσει σε ασυλία τα πολιτικά πρόσωπα.
Για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο αναρωτήθηκε «αν δεν οριοθετήσουμε εμείς σωστά, αν δεν προστατεύσουμε το περιβάλλον και τις χρήσεις, θα έρθει η κλιματική κατάρρευση να τα παρασύρει όλα….μετά θα κλαίτε με όρους πολιτικής προστασίας, ασφάλειας… είναι κατασταλτική αντίληψη αυτή για το περιβάλλον και είναι λανθασμένη».
Παράλληλα υποστήριξε πως η κυβέρνηση προσεγγίζει εργαλειακά το περιβάλλον ως πηγή οικονομικού πλούτου και μόνο, παραγνωρίζοντας ότι πλούτος και πόρος είναι το ίδιο το περιβάλλον, αλλά και πηγή ζωής ως ένα οικοσύστημα που στηρίζει βιοποικιλότητα. «Δεν μπορούμε να είμαστε εδώ μεσίτες real estate, μεσίτες ομπρελάδων, μεσίτες ξενοδοχειακών μονάδων…είναι εξόχως προβληματικό αυτό» είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, αναφέρθηκε στην απουσία ολοκληρωμένων πολιτικών πρόληψης για τη διάβρωση του εδάφους, τα πλημμυρικά φαινόμενα και την άνοδο της στάθμης των υδάτων από την αύξηση της θερμοκρασίας παγκοσμίως προς όφελος μιας απατηλής ανάπτυξης που πληρώνουμε ακριβά, σημειώνοντας «Δεν είμαστε αρνητές της ανάπτυξης, θέλουμε όμως να είναι βιώσιμη…δεν είναι αυτή ανάπτυξη, δεν ανήκει σε καμία κοινή λογική να χτίσουμε μέρος της ελληνικής ακτογραμμής». Κλείνοντας είπε πως «Υπάρχει άλλος δρόμος με οφέλη για τους πολίτες, με σεβασμό στο οικοσύστημα και αυτό τον δρόμο βαδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».