Τελετή θεμελίωσης βρεφονηπιακού σταθμού του Δήμου Ηρακλείου από την Περιφέρεια Αττικής

Στην τελετή για τη θεμελίωση της ανέγερσης νέου βρεφονηπιακού σταθμού στον Δήμο Ηρακλείου, που χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, παρευρέθηκε σήμερα η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο. Πρόκειται για τελετή που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου και, πρακτικά, σηματοδοτεί την εκκίνηση των εργασιών για την υλοποίηση του έργου που θα κατασκευασθεί επί της λεωφόρου Πλαπούτα.

Η Περιφερειάρχης κατά τον σύντομο χαιρετισμό της τόνισε ότι «σήμερα θεμελιώνουμε τα αυτονόητα», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι διακατέχεται από μία «γλυκόπικρη συγκίνηση διότι αν σε τούτο τον τόπο χρειάζονται 31 συναπτά έτη για να φτιάξουμε έναν βρεφονηπιακό σταθμό, τότε αντιλαμβανόμαστε τις ευθύνες που έχουμε όλες και όλοι όταν η χώρα μας δοκιμάζεται από την κρίση χρέους και την κρίση Δημοκρατίας».

Η ίδια συνέχισε παρατηρώντας ότι «η χώρα μας αντιμετωπίζει κρίση χρέους και κρίση δημοκρατίας επειδή για πολλές δεκαετίες δεν πράξαμε τα αυτονόητα – δεν κάναμε έναν βρεφονηπιακό σταθμό. Και αισθάνομαι πικρία γιατί βρίσκονται μεν εδώ συμπολίτες μας που βλέπουν να θεμελιώνεται ο παιδικός σταθμός ενώ άλλοι δεν πρόλαβαν να τον δουν γιατί έχουν φύγει από τη ζωή. Γι’ αυτό και θα μου επιτρέψετε σήμερα να μην θεμελιώσω μόνο έναν βρεφονηπιακό σταθμό. Αλλά να θεμελιώσω όλα όσα έχει ανάγκη σήμερα η πατρίδα.

Καταρχήν τη σοβαρή συνεργασία μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης – κάτι που δεν είναι διόλου αυτονόητο, καθώς η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο βαθμών εξηγεί πολλές κακοδαιμονίες του τόπου. Και δεύτερον να θεμελιώσω έναν νέο, σοβαρό και αποτελεσματικό τρόπο συνεργασίας. Να θεμελιώσω με λίγα λόγια αξίες που λείπουν από την χώρα την ώρα που αυτή δοκιμάζεται», υπογράμμισε η Περιφερειάρχης.

Κλείνοντας η Ρένα Δούρου παρατήρησε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τόσο της τοπικής κοινωνίας του Ηρακλείου όσο και των υπόλοιπων 65 δήμων της Αττικής, καλύπτοντας τις ανάγκες τους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «θα προστρέχω να μην θεμελιώνω απλά τσιμέντα, αλλά να θεμελιώνω όλα όσα λείπουν από τον τόπο».

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”8″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Share this post:
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp