1η διάσχιση Ρεματιάς Πεντέλης Χαλανδρίου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

rematiaΣτην  1η οργανωμένη πεζοπορική διάσχιση όλης της Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου συμμετείχε σήμερα το πρωί Κυριακή 5/6, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, ο Αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος.

Την πρωτοβουλία συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλανδρίου και η φυσιολατρική κίνηση Βριλησσός με την υποστήριξη των Δήμων της περιοχής.

Στη διαδρομή  υπήρξαν ενημερώσεις καθώς και οργανωμένες εκδηλώσεις για το περιβάλλον.

 

ρεματιά 1

H πεζοπορία ξεκίνησε στις 9:30, και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στο Χαλάνδρι μετά από περίπου 11 χιλιόμετρα πεζοπορίας.

Ο κ. Καραμέρος δήλωσε σχετικά:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος φέτος, τον Ιούνιο του 2016 ήταν ξεχωριστή εδώ στα βόρεια προάστια, καθώς είχαμε την πρώτη πεζοπορική διάσχιση της ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου. Θέλω να συγχαρώ τόσο το Βριλησσό, όσο και το σύλλογο της Ρεματιάς αλλά και τους ορειβατικούς και πεζοπορικούς συλλόγους γι’ αυτήν την κατάβαση από τη σπηλιά του Νταβέλη, μέχρι τη Λ. Κηφισίας. Ξεκινήσαμε το πρωί, διασχίζοντας 11,5 χλμ, αρχικά με 250 άτομα, φτάνοντας μέχρι και τα 400 στην πορεία.

ρεματια 2

Πιστεύω πως η επαφή με τη φύση, με ένα τέτοιο τρόπο είναι ο,τι καλύτερο, όμως δε μένουμε μόνο στον ακτιβισμό. Αυτήν την εβδομάδα σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Υδάτων και με τους Δήμους της περιοχής οργανώνουμε ένα ερευνητικό πρόγραμμα, με στόχο να κρατάμε τα νερά ψηλά, στη λογική της αντιπλημμυρικής προστασίας, με υδατοδεξαμενές ώστε να μπορούμε να ποτίζουμε την Πεντέλη κατά τους θερινούς μήνες και να κάνουμε γενικότερα μια παρέμβαση στο Πεντελικό όρος, πολύ σημαντική για τις επόμενες γενιές».