Τι μου είπε ο Τσίπρας για τις Αχαρνές – Άρθρο μου στην εφημεριδα Αχαρναϊκή

Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην Ανατολική Αττική και ακόμα περισσότερο στο Δήμο Αχαρνών σε αυτές τις εκλογές Αλλά κυρίως την επόμενη μέρα των εκλογών. Η αρχή έγινε στην κατάμεστη κεντρική πλατεία Αχαρνώνπριν λίγες μέρες (Πέμπτη 27/4) με την εναρκτήρια μου ομιλία μου για την υποψηφιότητα μου όμως βουλευτή Ανατολικής Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.Εκεί είχα τη δυνατότητα να αναγγείλω και την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα που ακολούθησε την Κυριακή στις 30 Απριλίου με βασικό θέμα της ομιλίας του τον ποντιακό ελληνισμό.

Είχε προηγηθεί μία επικοινωνία με τον πρόεδρο ο οποίος δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις Αχαρνές όχι μόνο για το ποντιακό στοιχείο αλλά για τα προβλήματα και φυσικά τις δυνατότητες και τις προοπτικές συνολικά της πόλης. Ο Πρόεδρος αλλά και συλλογικά στο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη η αναβάθμιση της περιοχής μας σε τρεις παράλληλους άξονες. Ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας των Αχαρνώνέργα υποδομής που θα λύσουν χρόνια προβλήματα και πρωτίστως αντιμετώπιση της εγκληματικότητας επί της ουσίας με στοχευμένη κοινωνική πολιτική αλλά και ενίσχυση της αστυνόμευσης.

Διαβάστε την ομιλία με την οποία ουσιαστικά προανήγγειλα στην πλατεία του Αγίου Βλασίου την προπερασμένη Πέμπτη την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Π.ΣΑλέξη Τσίπρα.”Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί Συμπολίτες των Αχαρνών και των Θρακομακεδόνων, σας ευχαριστώ για τη σημερινή σας παρουσία και τη ζέστη υποδοχή. Πιάνουμε σήμερα τη σκυταλη που μας έδωσε ο Πρόεδρος και σύντροφος Αλέξης Τσίπρας στο Λαύριο πριν λίγες μέρες και συνεχίζουμε εδώ στη αποψινή μας συγκέντρωση στο δημοκρατικό Μενίδι μεταφέροντας ένα μήνυμα νίκης και αλλαγής.

Για μένα αυτή η συγκέντρωση, και να μου επιτρέψετε τον πιο προσωπικό τόνο, έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς γίνεται εδώ στον τόπο που μεγάλωσα πού βρίσκεται το γονεϊκό μου σπίτι, οι πρώτοι μου νεανικοί πολιτικοί αγώνες, η οικογένειά μου.

Σας υποδέχομαι Λοιπόν σήμερα εδώ και παράλληλα σας κοινοποιώ την πιο σημαντική και αληθινή δημοσκόπησή 24 μέρες πριν τις κάλπες . Αυτή της πραγματικότητας στην Ελληνική κοινωνία σε κάθε γειτονιά της ανατολικής Αττικής που περιδιαβαίνω καθημερινά. Γιατί βρίσκομαι τούτες τις μέρες σε όλους τους δήμους της ανατολικής Αττικής και συναντώ πολίτες, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν το 2019, που έρχονται και μου λένε: «Ως εδώ! Ήρθε η ώρα να φύγει ο Μητσοτάκης να αλλάξουν τα πράγματα»! Να φύγει ο κ. Μητσοτάκης και μαζί η αλαζονεία η αδιαφορία η κοροϊδία.

Σαν την κοροϊδία που ζούμε εδώ στο Μενίδι εδώ και 4 χρόνια. Κοιτάξτε εδώ απέναντι την κλειστή εκκλησία του Αγίου Βλασίου. Τρεις, τέσσερεις υπουργοί και βουλευτές του Μητσοτάκη που εκλέγονται και στην Ανατολική Αττική απέτυχαν παταγωδώς τέσσερα ολόκληρα χρόνια να επισκευάσουν την εκκλησία τοπόσημο της πόλης.

Τα μόνα σοβαρά έργα στην πόλη ξεκίνησαν την περίοδο 2015 – 2019 και είναι αυτά που εξελίσσονται όπως για παράδειγμα η αποκατάσταση του ρέματος της Εσχατιάς.Τεράστια ευθύνη έχει ο κύριος Μητσοτάκης και οι πολυδιαφημισμένοι στην πόλη μας, υπουργοί του για την ανασφάλεια και την εγκληματικότητα. Σε κεντρικό επίπεδο άφησαν την αστυνομία στα χέρια της Μαφίας και τοπικά μας παίρνουν αστυνομικούς από τις γειτονιές του Μενιδίου και τους πηγαίνουν στις πορείες, στα πανεπιστήμια στη φύλαξη υψηλών προσώπων στις μεταγωγές και όπου αλλού μπορείτε να φανταστείτε εκτός από εδώ όπου υπάρχει το πρόβλημα.

Ο Μητσοτάκης αντιμετωπίζει το Μενίδι σαν την πίσω αυλή της Αττικής αντί αυτός και οι υπουργοί του με τις χρυσοπληρωμένες λίστες από τον ελληνικό λαό λίστες και μαρκίζες να καταλαβαίνουν την αξία των Αχαρνών. Να βάζουν ως προτεραιότητα την ιστορία και την ταυτότητα της πόλης μας για όλη τη βορειοανατολική Αττική. Το αρχαίο θέατρο των Αχαρνών εδώ κάτω στη Σαλαμίνος που για μας θα είναι προτεραιότητα. Η ανάδειξη του τύμβου του Σοφοκλή στη Βαρυμπόμπη που τέσσερα χρόνια εγκαταλείφθηκε μετά και τις ζημιές στην περιοχή από τη φωτιά του 2021

.Η προστασία του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας που δεν είναι μόνο πνεύμονας αλλά και κυματοθραύστης στην κλιματική κρίση για όλο το λεκανοπέδιο.Μία κυβέρνηση Μητσοτάκη πουαδιαφόρησε για το Ολυμπιακό Χωριό το οποίο ερημώνει με τους νέους του να φεύγουν μακριά. Που θέλει να κάνει Business το Τατόι αλλά πιο δίπλα αφήνει υποστελεχωμένη την κλινική του Ολυμπιακού Χωριού που εξυπηρετεί τους κατοίκους όλων των Άνω Αχαρνών. Ήρθε μόνο και έκανε ανέμελες ποδηλατάδες στην Πάρνηθα όταν εμείς είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας και μετά άφησε να καεί η μισή Πάρνηθα, με 2 μποφόρ εγκαταλείποντας το βουνό το οποίο θυμήθηκαν οι υπουργοί του μόνο στην κηδεία του τέως της πρώην βασιλικής οικογένειας πού χρυσοπλήρωσε και ο ελληνικός λαός και λαός των Αχαρνών.

Την ίδια στιγμή σε πολλές από τις γειτονιές ιδιαίτερα πάνω από τη Λεωφόρο Καραμανλή δεν υπάρχει ούτε αποχέτευση, ενώ οι γειτονιές γύρω από το σιδηροδρομικό σταθμό και τις γραμμές ακούν χρόνια υποσχέσεις για υπογειοποίηση ενώ την ίδια ώρα βλέπουν το δημόσιο χώρο να υποβαθμίζεται ολοένα και περισσότερο.Και την ίδια εγκατάλειψη ζει και ο Κόκκινος Μύλος, η Χαραυγή, η Αγία Άννα και οι άλλες γειτονιές των Αχαρνών.Και είχε το θράσος να ξανάρθει μετά από όλα αυτά στο Μενίδι ο κ. Μητσοτάκης αλλά βέβαια οι συνδημότες μας του γύρισαν την πλάτη εξαιρουμένων κάποιων γαλάζιων παρατρεχάμενων που ροκανίζουν το δημόσιο ταμείο.

Ούτε που ξέρει ο κύριος Μητσοτάκης πού πέφτει το Μενίδι αλλά και τι συμβαίνει στην Ανατολική Αττική. [……] Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας είναι το αντίπαλο δέος της διαπλοκής, της διαφθοράς, της κατάληψης του κράτους, από τον κομματισμό, από την εύνοια και τα μεγάλα συμφέροντα.

Ξέρουμε-μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή και θα τα καταφέρουμε. Θα έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε εδώ στο Μενίδι μέχρι τις εκλογές.

Να είστε καλά.

Γεια σας, καλή δύναμη και με τη νίκη στις 21 Μαΐου