Συνέντευξη στον ρ/σ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Γ. Καραμέρος: «Κάναμε λάθη, βλέπουμε την αλαζονεία της ΝΔ που μιλά για σεισμό. Ένας δεύτερος θα αφήσει ερείπια στην κοινωνία»


«Για τη σημασία ανάταξης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εν όψει των εκλογών στις 25 Ιουνίου, την αλαζονεία που επιδεικνύει η ΝΔ από την ανακοίνωση κιόλας του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά και τα πραγματικά ερωτήματα που τίθενται για τον ελληνικό λαό, ο οποίος θα κληθεί να ψηφίσει εκ νέου σε ένα μήνα, μίλησε στα «Παραπολιτικά 90,1» και στους δημοσιογράφους Δ. Τάκη και Χ. Κοραή, ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής Γιώργος Καραμέρος.


Παραδέχτηκε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λάθη, ενώ τόνισε τη σημασία που έχει για το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να συστηθεί ξανά με την κοινωνία, να μιλήσει με τους ελεύθερους επαγγελματίες, την υγιή επιχειρηματικότητα με συγκεκριμένες προτάσεις από το πρόγραμμά του. Παράλληλα, εξήγησε με εμφατικό τρόπο την αλαζονεία που αμέσως επέδειξαν τα στελέχη της ΝΔ με κορυφαίο, το ζήτημα της αλλαγής του Συντάγματος αν φτάσει τους 180 βουλευτές με τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή σε κρίσιμους τομείς όπως, η δημοσία Υγεία και Παιδεία, επισημαίνοντας ταυτόχρονα το σοβαρό κίνδυνο κατάλυσης του δημόσιου χαρακτήρα τους προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων.


Υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κρίθηκε άδικα με τους όρους που επικρατούσαν το 2015, ότι το αφήγημα της προοδευτικής διακυβέρνησης και συνεργασίας δέχθηκε το λιθοβολισμό των μικρών κομμάτων, ενώ αποδείχθηκε πως έδινε στους πολίτες την αίσθηση της πολιτικής αστάθειας. «Πήγαμε να μιλήσουμε για την απλή αναλογική, πήγαμε να μιλήσουμε για προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας και αυτό απορρίφθηκε και από τα κόμματα και από τους πολίτες, καταφανώς» είπε χαρακτηριστικά.


Παράλληλα, κατηγόρησε τη ΝΔ πως μέσα σε λίγες ώρες και αφού είχε λάβει την εντολή από τον ελληνικό λαό, προχώρησε σε πλήρη και ουσιαστική ακύρωση της λαϊκής ετυμηγορίας, επιστρέφοντας την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και σέρνοντας τη χώρα σε νέες εκλογές. «Το ερώτημα της νέας κάλπης είναι αν θα δώσει την πλήρη παντοδυναμία ο ελληνικός λαός στον Κυρ. Μητσοτάκη όπως την εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης» σημείωσε.
Τέλος, ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επισήμανε πως η ακρίβεια, η οικονομική δυσπραγία και ο κίνδυνος των μη εξυπηρετούμενων δανείων συνεχίζουν να είναι εδώ χωρίς κανένα μέτρο στήριξης των πιο ευάλωτωνενώ υπενθύμισε τη λέξη «σεισμός» που χρησιμοποίησε ο αρχηγός της ΝΔ στις πρώτες του δηλώσεις, ενδεικτική της διάλυσης που θα επέλθει στο κοινωνικό κράτος μεσοπρόθεσμα από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. «Το να αυξήσει το ποσοστό της η ΝΔ, το να μην υπάρχει αντιπολίτευση είναι ένα ζήτημα έλλειψης ισορροπίας του πολιτικού συστήματος. Ένας δεύτερος σεισμός δεν θα έχει καλές συνέπειες για την κοινωνία και τη δημοκρατία».