Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττικής για το χιονιά και τον παγετό

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να αντιμετωπιστούν κάθε είδους προβλήματα που ενδέχεται να προκαλέσει ο χιονιάς και ο παγετός στο λεκανοπέδιο και ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια.

karameros-_politiki-prostasiaΟ Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης, 28/12/2016, το Κέντρο Διαχείρισης Αποχιονισμού και Αποθήκης Άλατος της Περιφέρειας στο Καπανδρίτι, όπου σε πλήρη ετοιμότητα είναι προσωπικό, εκχιονιστικά μηχανήματα, γερανοί ρυμούλκησης και φορτωτές άλατος.

«Είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το κύμα κακοκαιρίας σε συνεργασία με όλους τους  δήμους και σε διαρκή συντονισμό με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική, την Τροχαία και άλλους εμπλεκόμενους φορείς» τόνισε ο κ. Καραμέρος, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια διαθέτει επαρκή ποσότητα άλατος αποθηκευμένη σε περίπτωση που αυξηθούν οι ανάγκες. Μάλιστα, λόγω της διάρκειας του έκτακτου καιρικού φαινομένου  συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υπομονετικοί, καθώς προέχει ο καθαρισμός των κεντρικών οδικών αρτηριών, ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση στα νοσοκομεία της Αττικής.img_3381