Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος για τις ζημιές σε καταστήματα και σπίτια από την κακοκαιρία

23.10.2015

Ξεκίνησε σήμερα από την Περιφέρεια Αττικής η καταγραφή των ζημιών που έχουν προκληθεί σε επαγγελματικούς χώρους από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Όπως προβλέπεται από το άρθρο 36 του Ν.2459/1977, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις αποζημίωσης στην Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής (Συγγρού 15-17, Τ.Κ. 11547 και στα τηλέφωνα: 2132063663 και 2132063655, fax 2132063638).

Κάθε αίτηση, όπως εξηγεί ο αντιπεριφερειάρχης βόρειου τομέα Γιώργος Καραμέρος, που επισκέφτηκε σήμερα καταστήματα σε Μεταμόρφωση και Νέα Ερυθραία, ακολουθείται από έλεγχο από κλιμάκιο της Περιφέρειας στους χώρους και καταγραφή των ζημιών. Όταν ολοκληρωθεί η καταγραφή από την Περιφέρεια, οι αιτήσεις θα υποβληθούν στο υπουργείο Εσωτερικών.

Κλιμάκια της Περιφέρεια Αττικής βρίσκονται από τη Δευτέρα στους πληγέντες δήμους (δεδομένου ότι το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη), προκειμένου σε συνεργασία με τις δημοτικές Αρχές να προχωρήσουν όσο το δυνατό γρηγορότερα σε καταγραφή και αυτοψία στους επαγγελματικούς χώρους.

Υπεύθυνη για την καταβολή των ενισχύσεων στους δικαιούχους είναι η Διεύθυνση Βιομηχανικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας (υπουργείο Ανάπτυξης).

Η τελική εκτίμηση του κόστους για το σύνολο των έργων αποκατάστασης θα υποβληθεί μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή από τα συνεργεία της Περιφέρειας και των πληγέντων δήμων.

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές σε οικίες, στην καταγραφή προβαίνει η Τεχνική Υπηρεσία κάθε δήμου σε συνεργασία με το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου.

Κλιμάκια που αποτελούνται από μηχανικούς, κοινωνικούς λειτουργούς και διοικητικούς υπαλλήλους μεταβαίνουν στους χώρους για τις εκθέσεις αυτοψίας. Στη συνέχεια, τα στοιχεία αποστέλλονται στην Περιφέρεια Αττικής.