«Η Βουλή οφείλει να αφουγκράζεται τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία», υποστήριξε ο Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής και Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Καραμέρος κατά την έναρξη της τοποθέτησής του στην ολομέλεια της Βουλής για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αναφορικά με τη νέα γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους Αττικής και την πρωτοβουλία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να καταθέσει τροπολογία για τη νομική αναγνώριση της γυναικοκτονίας, την οποία και τελικώς απέρριψε η κυβέρνηση δια της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφίας Ζαχαράκη.
«Θλιβερό να έρχονται εδώ για 5 λεπτά οι δύο κυρίες υπουργοί και να απορρίπτουν ακόμα και ο σκοινωνικό όρο τη γυναικοκτονία μην κάνοντας έστω αναφορά της λέξης. Δεν μπορούμε ως Βουλή να μην κάνουμε το αυτονόητο της νομικής αναγνώρισης του όρου γυναικοκτονία που προτείνουμε ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την τεκμηριωμένη τροπολογία μας» ανέφερε και εξήγησε πως δεν πρόκειται για μια απλή ή συμβολική προσθήκη αλλά για μια ουσιαστική νομοθετική πράξη που αναγνωρίζει την έμφυλη βία και ένα διαρκές έγκλημα που πηγάζει από την ενδοοικογενειακή βία και απαιτεί η ελληνική κοινωνία συγκεκριμένη πρόβλεψη.
Κλείνοντας την αναφορά του στο θέμα, κάλεσε την κυβέρνηση να μην παραμείνει δέσμια της ιδεοληψίας της που στέλνει εσφαλμένο μήνυμα στην ελληνική κοινωνία, ένα μήνυμα ασυλίας στην «πατριαρχία», ενώ ζήτησε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη να ενημερώσει τη Βουλή για όλα όσα πρακτικά εμποδίζουν την Ελληνική Αστυνομία να παράσχει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.
Αναφορικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τις ρυθμίσεις για την αγορά των ψηφιακών υπηρεσιών και τον κανονισμό της Digital Services Act, επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την πάγια θέση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς υπέρ της θέσπισης ενός πλαισίου κανόνων για τον έλεγχο και τη διαφάνεια -κατά βάση των επιχειρηματικών κολοσσών- που δρουν ανενόχλητοι στο ψηφιακό χώρο. Ταυτόχρονα, σημείωσε την υποκριτική τακτική της κυβέρνησης να αποδίδει στους εργαζόμενους Ανεξάρτητων Αρχών όπως, την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και άλλους αυξημένες αρμοδιότητες, την ώρα που αδυνατεί να τους τους παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία ελέγχου και εποπτείας των ψηφιακών εξελίξεων, καθώς και τις αντίστοιχες αμοιβές που αρμόζουν σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει το ελληνικό δημόσιο.
Για την κυβερνητική τροπολογία που αφορά στη ΛΑΡΚΟ μίλησε για 4 χρόνια εμπαιγμού των εργαζομένων και για πληθώρα ψεύτικων υποσχέσεων, εξηγώντας τη σπουδαιότητα της λειτουργίας της εταιρείας με τον παραδοσιακό της παραγωγικό χαρακτήρα και τις προοπτικές που μπορεί να έχει σήμερα στον κλάδο της, ενώ για την τροπολογία που προβλέπει την έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Θεσσαλονίκης με 13 εκατ. ευρώ μέσω προκειμένου να προχωρήσει το έργο της υπερυχωμένης λεωφόρου (Flyover) υπογράμμισε πως οι Θεσσαλονικείς πληρώνουν ακριβά την πρόχειρη νομοθέτηση της ΝΔ και τη χωρίς μελέτη πρόβλεψη και διαχείριση του έργου. «Είναι θετικό που πάνε πόροι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πλην όμως, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με εμβαλωματικές λύσεις και με μπαλώματα τη διαχείριση της δύσκολης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί».