Καραμέρος στη Βουλή: «Κίνδυνος δυστυχήματος στιςλεωφορειακές γραμμές της Ανατολικής Αττικής»

Στην επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στις αστικές συγκοινωνίες της Ανατολικής Αττικής αναφέρθηκε ο Βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής και Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Καραμέρος κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του στην Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Υπογράμμισε την πρόσφατη πολύωρη ταλαιπωρία των πολιτών της Ανατολικής Αττικής, οι οποίοι ανέμεναν στις 14/2/24 μάταια τα λεωφορεία υπό βροχή, καθώς οι οδηγοί τους ήταν συγκεντρωμένοι στο αμαξοστάσιο της Ανθούσας, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι είναι απλήρωτοι από το Δεκέμβριο μέχρι σήμερα.

«Είναι οι οδηγοί του εργολάβου-αναδόχου, αυτού του έργου με πρόσχημα την πανδημία, το έργο της πλήρους σταδιακά ιδιωτικοποίησης των συγκοινωνιών, του μεταφορικού έργου της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής» είπε χαρακτηριστικά και υποστήριξε πως και οι νέοι διαγωνισμοί θα έχουν αντίκτυπο στη διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα των συγκοινωνιών. «Παίρνουν τα λεφτά, δεν τους ελέγχετε, δεν πληρώνουν τους οδηγούς, δεν περνά το λεωφορείο».

Επέμεινε στο ζήτημα της ασφάλειας των επιβατών και ανέδειξε την περίπτωση της λεωφορειακής γραμμής 308 από Κορωπί προς Νομισματοκοπείο το οποίο την Παρασκευή 23.02 πήρε για τρίτη συνεχόμενη φορά -μέσα σε τρεις μήνες- φωτιά εν κινήσει. «Στη θέση σας θα καλούσα τον ΟΣΥ, τον ΟΑΣΑ, τα ΚΤΕΛ και θα τους ρωτούσα, καίγονται λεωφορεία εν κινήσει στην Ανατολική Αττική, τι κάνουμε εδώ! Δεν βγαίνουν από το αμαξοστάσιο γιατί είναι απλήρωτοι οι οδηγοί, τι κάνουμε εδώ!».

Ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αφού κατέθεσε στη Βουλή καταγγελίες πολιτών από το Λαύριο τη Ραφήνα τη Νέα Μάκρη το Κορωπί και άλλες περιοχές ρώτησε ευθέως την Υφυπουργό Υποδομών για το πότε ο ΟΣΥ θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τις μεταφορικές ανάγκες των πολιτών της Ανατολικής Αττικής με δικά του λεωφορεία, καθώς και τι σχεδιάζει το Υπουργείο αναφορικά με τη συνεργασία με τα ΚΤΕΛ, η οποία λήγει τον προσεχή Απρίλιο.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του κάλεσε το Υπουργείο να λάβει όσα υποστηρίζει ως μια σοβαρή προειδοποίηση προκειμένου να μην υπάρξουν ανθρώπινα θύματα, επισημαίνοντας πως «οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής κινδυνεύουν…κάθε 15 ημέρες παίρνει φωτιά το λεωφορείο στο Κορωπί και έρχεστε να μου διαβάσετε τις προμήθειες που κάνετε σε λεωφορεία; Αντιληφθείτε την ασφάλεια των πολιτών, εσείς και η κυβέρνησή σας, είστε πολιτικά υπεύθυνοι αν συμβεί το οτιδήποτε».