Καραμέρος: «Οι παραιτήσεις για τα Τέμπη και οι έγγραφες προειδοποιήσεις στέλνουν πολιτικά πρόσωπα στο φυσικό δικαστή»

Σε μείζον ζήτημα για την εξέλιξη της συζήτησης στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης της ΝΔ ανήγαγε τη χθεσινή είδηση παραίτησης του Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων κ. Αθανάσιου Μπίνη, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γιώργος Καραμέρος.  

«Αντιλαμβάνεστε ότι αν ευσταθεί η πληροφορία, θα θέλαμε να μας επιβεβαιώσετε ή να μας διαψεύσετε κι αν επιβεβαιώσετε να μας πείτε και τους λόγους παραίτησης  κι αν έχει γίνει δεκτή η παραίτηση αυτή» είπε χαρακτηριστικά, την ώρα που κορυφώνεται το πολιτικό και κοινωνικό δράμα, το οποίο προσπαθεί να αποφύγει η ΝΔ να γίνει και δικαστικό δράμα για την κυβέρνησή της.

Υπογράμμισε πως δεν πρόκειται για τη μοναδική παραίτηση, υπενθυμίζοντας στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για το δυστύχημα των Τεμπών κ. Δημήτρη Μαρκόπουλο πως προηγήθηκαν ο κ. Φίλιππος Τσαλίδης το 2021 πρώην βουλευτής Ροδόπης και Δ/νων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο οποίος μίλησε για τα κενά ασφαλείας στο σιδηρόδρομο χωρίς ποτέ να κληθεί στην εν λόγω Εξεταστική Επιτροπή, όπως και ο κ. Κώστας Σπηλιωτόπουλος πρώην Δ/νων Σύμβουλος του ΟΣΕ που παραιτήθηκε το Μάϊο του 2020 με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό στην οποία προειδοποιούσε αντίστοιχα για τους σοβαρούς κινδύνους ατυχήματος.

«Να κατονομάσουμε το αδίκημα όπως μας ζητήσατε…είναι τουλάχιστον η παράλειψη, όταν εγγράφως υπήρχαν προειδοποιήσεις και το μόνο που δεν λέγονταν ήταν ο τόπος και ο χρόνος του δυστυχήματος» ανέφερε, ενώ επεσήμανε πως η δέσμευση του Πρωθυπουργού για διεθνή διαγωνισμό για τον ορισμό νέας διοίκησης του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

«Κανένας διεθνής διαγωνισμός δεν προχώρησε, ψέματα είπε ο κ. Μητσοτάκης… Δ/νων Σύμβουλος παραμένει μεταβατικά ο κ. Παλιός μέλος της ΝΔ με συμμετοχή σε γαλάζιες διοικήσεις, όπως και μεταβατικά επικεφαλής παραμένει στον ΟΣΕ ο κ. Παναγιώτης Τερεζάκης.

Αναφερόμενος στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη υποστήριξε πως δεν είπε κουβέντα κατά την τοποθέτησή του για την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ενώ δεν διέψευσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» λέγοντας ότι δεν εξήχθη ένα μέρος του ηχητικού πριν αυτό φτάσει στην Τροχαία Λάρισας και επιπλέον ότι η ΕΛ.ΑΣ. παρέλαβε όπως σημειώνει η ίδια, τα ηχητικά αρχεία δύο 24ωρα μετά τη δημοσίευση της πρώτης συνομιλίας στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ». Παράλληλα εξήγησε πως η συνομιλία αυτή είναι αντικείμενο της Εξεταστικής Επιτροπής, στη σελίδα 313 του πορίσματος της ΝΔ, όπου καταγράφεται ο διάλογος του κ. Λάζαρου Τσαβδαρίδη βουλευτή της ΝΔ με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών κ. Παναγιώτη Παρασκευόπουλο.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Καραμέρος και αναφορικά με την ηθική και πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησης στο πλαίσιο της προσπάθειας συγκάλυψης των πολιτικών ευθυνών του σιδηροδρομικού εγκλήματος των Τεμπών σημείωσε πως η ελληνική κοινή γνώμη και κοινωνία δεν θα ησυχάσει και δεν θα πειστεί από τη μεθόδευση να αποφευχθεί η ανάδειξη της αλήθειας και έως ότου οι πολιτικά υπεύθυνοι της τραγωδίας αυτής, φτάσουν ενώπιον του φυσικού τους δικαστή.