Καραμέρος για την πυρκαγιά στη ρεματιά Χαλανδρίου: Το ρέμα σώθηκε, το θέατρο θα ξαναφτιαχτεί ακόμα καλύτερο

Ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Γιώργου Καραμέρου για την πυρκαγιά που κατέκαψε το θέατρο της Ρεματιάς Χαλανδρίου:

Η πυρκαγιά και η καταστροφή των λυόμενων εξεδρών στο ιστορικό θεατράκι της Ρεματιάς Χαλανδρίου, έναν από τους σημαντικότερους χώρους πολιτισμού στον βόρειο τομέα, μας πεισμώνει να το ξαναφτιάξουμε ακόμα καλύτερο.
Η Περιφέρεια Αττικής θα σταθεί στο πλευρό της διοίκησης του Δήμου Χαλανδρίου και θα στηρίξει οικονομικά την άμεση ανακατασκευή του θέατρο με σεβασμό στο περιβάλλον.
Το περιστατικό είναι ιδιαίτερα σοβαρό δεδομένου ότι κάτω από τις καμένες εξέδρες εντοπίστηκαν τουλάχιστον δύο γκαζάκια και όλα αυτά στην καρδιά της ρεματιάς που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους της Αττικής
Το πυροσβεστικό σώμα και ο σωστός συντονισμός των ομάδων πολιτικής προστασίας απέτρεψε τα χειρότερα, περιορίζοντας μέσα σε λίγα λεπτά την πυρκαγιά στον χώρο του θεάτρου ώστε να μην επεκταθεί στο κατάφυτο ρέμα και τις παρακείμενες κατοικίες. Παρόλα αυτά κάηκαν περίπου 30 δέντρα στα ορεινά των εξεδρών. Το ρέμα σώθηκε, το θέατρο θα ξαναφτιαχτεί.

 

rematia halandri