Καραμέρος: «Ακραία αντιδημοκρατική η συμπεριφορά Κυρανάκη απέναντι στους εργαζόμενους του Κτηματολογίου»

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης χθες στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης του Νομοσχεδίου για το Κτηματολόγιο σε επίπεδο ακρόασης φορέων στην αρμόδια Επιτροπή επιτέθηκε με έναν ακραία αντιδημοκρατικό τρόπο στους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Κτηματολόγιο (ΣΕΚΤ), τον οποίο καταγγέλλουμε πολιτικά και καταδικάζουμε απερίφραστα.

Ο Υφυπουργός ανέλαβε ένα ρόλο που τυπικά δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του, αμφισβητώντας αβάσιμα τη νομιμότητα της λειτουργίας του Σωματείου και της νόμιμης διοίκησής του. Συμπεριφορά την οποία στηλιτεύσαμε άμεσα, πριν την έναρξη ακόμα της συζήτησης στην Επιτροπή. 

Θλιβερό γεγονός που στιγμάτισε αρνητικά τη διαδικασία ακρόασης φορέων, υποδηλώνοντας την πρόθεση του Υφυπουργού να υποβαθμίσει, ίσως και να «απονομιμοποιήσει» όχι μόνον την υπόσταση του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού φορέα εργαζομένων στο Κτηματολόγιο αλλά και να φιμώσει τους εργαζόμενους για ένα νομοσχέδιο το οποίο θα κληθούν πρώτα από όλους, να υπηρετήσουν οι ίδιοι.

Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν έχει κατανόησει πως για να χτίσει έναν αξιόπιστο και αποτελεσματικό δημόσιο φορέα ανάπτυξης για τη χώρα μας, όπως είναι το Ελληνικό Κτηματολόγιο, το οποίο τελεί σήμερα υπό καθεστώς πλήρους υποστελέχωσης, παντελώς αδύναμο να εξυπηρετήσει τους πολίτες, οφείλει να βλέπει στο πρόσωπο των εργαζομένων ένα σύμμαχο και συνοδοιπόρο για το μέλλον του φορέα και όχι «φανταστικούς εχθρούς».

Στεκόμαστε με αλληλεγγύη δίπλα στους εργαζόμενους του Κτηματολογίου και στηρίζουμε ξεκάθαρα τα δίκαια αιτήματά τους εν όψει της απεργιακής τους κινητοποίησης, τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, καθώς αυτά είναι εξόχως σημαντικά για την εξασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, την κρίσιμη κάλυψη των οργανικών θέσεων εργασίας του φορέα με σκοπό την ολοκλήρωση ενός ισχυρού δημόσιου φορέα που θα υπηρετεί με ασφάλεια το περιβάλλον, τη χωροταξία αλλά και τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία.