“Γίνε εσύ η αλλαγή που περιμένεις”: Η Περιφέρεια Αττικής καθαρίζει τον Υμηττό στο πλαίσιο της πανελλήνιας εθελοντικής δράσης Let’s Do It Greece

«Γίνε εσύ η αλλαγή που περιμένεις»: Με αυτό το σύνθημα η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Πανελλήνια εθελοντική δράση “Let’s do it Greece 2016” και καλεί όλους τους πολίτες, να δώσουν το παρόν αυτήν την Κυριακή 17 Απριλίου, στις 10:30π.μ. στον Υμηττό, στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού.

Έπειτα από την περσινή επιτυχημένη διοργάνωση της πρωτοβουλίας, όπου η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα, καθάρισε κόμβους της Κηφισίας- που σήμερα ένα χρόνο μετά παραμένουν καθαροί- φέτος στηρίζει την προσπάθεια του Σωματείου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Β/Α τομέα Υμηττού, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίας Παρασκευής και το Δήμο Παιανίας-Γλυκών Νερών.

LETS DO IT GREECE-2

Η φετινή δράση στοχεύει στον καθαρισμό του βουνού και τη συντήρηση δικτύου πυρασφάλειας στο φυλάκιο «Μοναστήριο». Με σύμμαχο τον καλό καιρό, όσοι επιθυμούν μπορούν να βρεθούν σε έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής, βιώνοντας παράλληλα τη χαρά της προσφοράς.

Η πρόσβαση γίνεται από την πλατεία Αγίας Παρασκευής, ανηφορίζοντας την Αγίου Ιωάννου και στρίβοντας αριστερά στο τέρμα της στην οδό Γραβιάς. Στη συνέχεια στο τέλος της περίφραξης του Αμερικάνικου Κολεγίου στρίβουμε δεξιά στην οδό Ανατολικής Μεσογείου και ανηφορίζοντας μέχρι το χώρο της Ιεράς Μονής του Άη Γιάννη του Κυνηγού. Το φυλάκιο βρίσκεται παραπλεύρως της Ι. Μονής.