Άρθρο στην εφημερίδα Αχαρναϊκή και τη στήλη «Δυνατή Φωνή στην Ανατολική Αττική»

❗“Σήμερα μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη και με ανοιχτές τις πληγές της ακρίβειας, των υποκλοπών, των σκανδάλων διασπάθισης του δημόσιου χρήματος από γαλάζια στελέχη, και της διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού οι προσεχείς εκλογές θα φέρουν εκπλήξεις σε όσους προεξοφλούν το αποτέλεσμα με πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας.

📌Και μπορεί οι εταιρείες δημοσκοπήσεων να δίνουν σε εθνικό επίπεδο προβάδισμα στο κυβερνόν κόμμα αλλά είναι δεδομένο πως όταν γίνονται δέκα χιλιάδες τηλεφωνήματα και το δείγμα καταλήγει να είναι 1.000, εκείνοι δηλαδή που είναι πρόθυμοι να απαντήσουν τίθεται ένα ζήτημα αξιοπιστίας τόσο για το δείγμα όσο και η μεθοδολογία.

Παρόλα αυτά και με δεδομένη την απροθυμία τόσο των νέων όσο και αυτών που αντιτίθεται στην κυβερνητική πολιτική να απαντήσουν, στις τοπικές μετρήσεις στην Ανατολική Αττική και ιδιαίτερα:

📌στο Μενίδι σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ στις Αχαρνές ξεπερνά το 40% σε επίπεδο εθνικών εκλογών. Να θυμίσουμε ότι τον Μάιο του 2019 το ποσοστό που είχε το κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ στα εκλογικά τμήματα του Δήμου Αχαρνών ήταν 37,48% από 43,3% το 2015.

📌 Αρκεί να μιλήσει κανείς σήμερα με συνταξιούχους αλλά και νέους ανθρώπους από τον Κόκκινο Μύλο μέχρι τον Κάραβο και από τον Άγιο Πέτρο μέχρι τον Άγιο Κωνσταντίνο για να καταλάβει το κλίμα δυσαρέσκειας των πολιτών αλλά και την τιμωρητική ψήφο που προτίθεται να «ρίξουν» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

📌Η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί με μισθούς και συντάξεις να είναι καθηλωμένες παρά τον πληθωρισμό και οι υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας για παρέμβαση σε ζητήματα όπως η προσωπική διαφορά στις συντάξεις ή το ΕΚΑΣ αποδείχτηκαν ψεύτικες.

📌Οι εκλογές είτε γίνουν άμεσα είτε μέχρι το καλοκαίρι κάποια στιγμή (άλλο πάλι τούτο το παιχνίδι της Κυβέρνησης) θα αποτελέσουν όχι απλώς την καλύτερη δημοσκόπηση αλλά και ένα οριστικό τέλος στην αδικία και στην διεύρυνση των ανισοτήτων που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους συστηματικά.

📌Το γαλάζιο πάρτι με το δημόσιο χρήμα πανομοιότυπο με εκείνο που μας οδήγησε στη χρεοκοπία την προηγούμενη δεκαετία δεν πρέπει να συνεχιστεί. Οι «γαλάζιες ακρίδες» δεν είναι απλώς ένα λεκτικό σχήμα αλλά μία πραγματικότητα που αναδεικνύεται καθημερινά μέσα από τις αποκαλύψεις.

📌 Οι πολίτες δεν θα στηρίξουν ξανά με την ψήφο τους ξανά φαινόμενα τύπου Πάτση και Καϊλή την ώρα που οι δόσεις των δανείων τους αυξάνονται και τα εισοδήματά τους συρρικνώνονται με τις Τράπεζες, τους παραγωγούς και παρόχους ενέργειας αλλά και τα σούπερ μάρκετ να δρουν ανεξέλεγκτα γονατίζοντας τα νοικοκυριά με την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

✅Μία καθαρή προοδευτική απάντηση με ανανέωση στα πρόσωπα με δυνατή φωνή, εντιμότητα, Δικαιοσύνη και ευημερία για όλους είναι η λύση για την Ελλάδα την Ανατολική Αττική, τις Αχαρνές.