Άρθρο μου στην εφημερίδα «Αχαρναϊκή»

«Υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ για ένα δεκαετές σχέδιο αναβάθμισης της Ανατολικής Αττικής»

✏ Άρθρο μου στην εφημερίδα Αχαρναϊκή

❓ Με ρωτούν γιατί στο Μενίδι, γιατί στην Ανατολική Αττική Αττική, γιατί με τον ΣΥΡΙΖΑ; Ας τα πάρουμε από την αρχή.

🚸Μεγάλωσα στην Ανατολική Αττική στο Πανόραμα Αχαρνών μία γειτονιά, στις παρυφές της Πάρνηθας, άναρχα δομημένη με στενούς δρόμους και πολλές ελλείψεις σε υποδομές. Θα έλεγα χωρίς υπερβολή μία γειτονιά που στερεότυπα συναντάς σχεδόν σε όλη την Ανατολική Αττική από τους οικισμούς της Λαυρεωτικής και τα Μεσόγεια μέχρι τη Λούτσα το Γέρακα και τον Αυλώνα.

Στα χρόνια μου ως σπουδαστής για να μπορέσω να μεταβώ στο κέντρο ή κοντινά προάστια χρησιμοποιούσα δυο και τρεις συγκοινωνίες ξοδεύοντας τουλάχιστον δυόμισι με τρεις ώρες την ημέρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σήμερα έχω δύο παιδιά στην εφηβεία και τα προβλήματα παραμένουν σχεδόν ίδια. Και εκείνα όπως και πολλά άλλα νέα παιδιά αλλά και συνταξιούχοι, εργαζόμενοι ξοδεύουν ώρες ατελείωτες, περιμένοντας στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας τη στάση Νομισματοκοπείο στη Μεσογείων, τη Λιοσίων όταν αναφερόμαστε στις Αχαρνές ή το Ζηρίνειο για όσες και όσους διαμένουν στη βορειοανατολική Αττική.

Για να μην αναφερθώ στον προαστιακό και τον σιδηρόδρομο είτε μένεις στα Μεσόγεια είτε στον Άγιο Στέφανο είτε στις Αχαρνές με την υποβάθμιση να κραυγάζει πολύ πριν το έγκλημα στα Τέμπη.

Πέραν όμως από τις κακές συγκοινωνίες παραμένει αυξημένη η εγκληματικότητα και η ανασφάλεια, ελλιπές αν όχι ανύπαρκτο το αποχετευτικό δίκτυο, κακή η διαχείριση των αποβλήτων.

Η δε υποβάθμιση του δημοσίου χώρου είναι ορατή σε πολλές περιοχές, και το χωροταξικό χάος να εξακολουθεί να υποτιμά τις περιουσίες των κατοίκων της ανατολικής Αττικής σε πολλές περιπτώσεις. Σε όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν η κλιματική κρίση και η ενεργειακή φτώχεια που βρίσκει τις γειτονιές της ανατολικής Αττικής ελάχιστα ανθεκτικές.

Παράλληλα η ομορφιά των περιοχών μας με το πράσινο και τις ακτές, η τουριστική ανάπτυξη και οι προκλήσεις που αυτή δημιουργεί (οικονομική ανάπτυξη αλλά και αυξημένα ενοίκια π.χ) , καθιστούν την Ανατολική Αττική μία από τις περιφέρειες της χώρας που αξίζει κάποιος όχι μόνο να ζεί αλλά και να εργαστεί με όραμα και σχέδιο για τα επόμενα 10 χρόνια.

Για αυτό και δραστηριοποιούμαι πολιτικά στην Ανατολική Αττική ως υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Η εκλογική περιφέρεια Α’ Ανατολικής Αττικής αποτελείται από τους εξής δήμους: Αχαρνών, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων-Αρτέμιδος και Ωρωπού.

Ένα όμορφο περιβαλλοντικό μωσαϊκό με σπουδαία ανθρωπογεωγραφία που αξίζει καλύτερης εκπροσώπησης στο εθνικό κοινοβούλιο, ώστε να προκύψουν ουσιαστικά αποτελέσματα πρόοδος και αναβάθμιση σε όλες τις περιοχές σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου βαθμού.

Μετά τα 10 χρόνια της οικονομικής κρίσης και τα τρία χρόνια της πανδημίας όπου η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκμεταλλεύτηκε με ένα μπαράζ υποβάθμισης του κράτους δικαίου, διασπάθισης του δημόσιου χρήματος με απευθείας αναθέσεις και διαφθορς, χρειάζεται άμεσα μία νέα οπτική με προοδευτική διακυβέρνηση για την Ελλάδα και ένα δεκαετές σχέδιο αναβάθμισης της ανατολικής Αττικής συγκεκριμένα

Τα περιφερειακά συνέδρια που διοργάνωσε η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και δη αυτό στο Λαύριο για την Ανατολική Αττική, αποτελούν έναν κρίσιμο και χρήσιμο οδηγό για τις πραγματικές ανάγκες των περιοχών μας και πως μέσα από συγκεκριμένες εντάξεις και προωθήσεις έργων, νομοθετικές πρωτοβουλίες και ενισχύσεις με αξιοποίηση του ταμείου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας μπορούν να αφήσουν ένα σημαντικό αποτύπωμα στην Ανατολική Αττική τα επόμενα χρόνια.

Αυτό το όραμα θέλω να υπηρετήσω, μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια στην μάχιμη δημοσιογραφία αλλά κυρίως μία δεκαετία εμπειρίας στην τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού. Τις επόμενες εβδομάδες μέχρι τις εκλογές Θα μας δοθεί η δυνατότητα να σας αναπτύξω αυτό το σχέδιο περιοχή προς περιοχή έργο προς έργο.

Εκτιμώ παράλληλα ως απαραίτητη την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού και αυτό μπορεί να γίνει με τη δική σας ψήφο και συμμετοχή στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Σε αυτές μάλιστα τις εκλογές ψηφίζουν για πρώτη φορά οι γεννηθείσες γεννηθέντες το 2006, ενδεικτικό της ανανέωσης που υπάρχει και στο εκλογικό σώμα που θα πρέπει να έχει απόκριση και στην εκπροσώπηση του.

🔴 Σας καλώ να στηρίξετε τον πιο ώριμο πλέον ΣΥΡΙΖΑ με ανανέωση, σχέδιο και απαντήσεις στα τοπικά προβλήματα με ειλικρίνεια, σταθερότητα και Δικαιοσύνη παντού.

✴ Ο Γιώργος Καραμέρος είναι δημοσιογράφος πολιτικός αναλυτής, έχει διατελέσει δημοτικός και περιφερειακός σύμβουλος και είναι υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ Π. Σ