Άρθρο μου για την εγκληματικότητα στην Ανατολική Αττική στην εφημερίδα Axarnea

Άρθρο μου για την εγκληματικότητα στην Ανατολική Αττική και τα προβλήματα στην Ελληνική Αστυνομία στην εφημερίδα Axarnea

Πως θα περιοριστεί η εγκληματικότητα στο Μενίδι και την Ανατολική Αττική

Η αστυνόμευση της Ανατολικής Αττικής η μείωση της εγκληματικότητας, η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας δεν βασίζεται σε κάποια ηλεκτρονικά συστήματα σαν και εκείνα που απαξίωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και Καραμανλή στον ΟΣΕ με αποτέλεσμα την τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη αλλά βασίζεται αποκλειστικά στον άνθρωπο και δη στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετεί στην Ανατολική Αττική.

Η υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων, οι ελάχιστες νυχτερινές περιπολίες και οι αλλεπάλληλες παράλογες χρεώσεις καθηκόντων στους αστυνομικούς υπαλλήλους είναι βούτυρο στο ψωμί των κακοποιών στην Ανατολική Αττική και τις Αχαρνές

Γυναίκες και άνδρες στυνομικοί πιέζονται χωρίς ρεπό ακόμα και για δύο ή τρεις εβδομάδες. Η αστυνόμευση, μία τόσο σοβαρή δουλειά γίνεται υπό συνθήκες «εργασιακού καψίματος» για τους εργαζόμενους στην Ελληνική Αστυνομία. Φρτώνονται δυσανάλογα καθήκοντα ενώ σε ότι αφορά τις περιοχές μας είναι απαράδεκτο το προσωπικό της αστυνομίας στην Ανατολική Αττική να αντιμετωπίζεται σαν δεξαμενή άντλησης προσωπικού για το κέντρο. Μέτρα τάξης πέριξ προεδρικού Μεγάρου, πέριξ Βουλής και φύλαξη «στόχων» είναι μόνιμες απαιτήσεις, με τους αστυνομικούς να μετακινούνται με δικά τους έξοδα από το Μενίδι ή το Λαύριο και να ξέροσταλιάζουν εκεί ή στα δικαστήρια για μια μεταγωγή χωρίς ωράριο, την ώρα που στις γειτονιές μας της βορειοανατολικής και νοτιοανατολικής Αττικής υπάρχει υποαστυνόμευση με ελάχιστους αστυνομικούς και περιπολικά.

Ρεπό, μεταθέσεις, αυθαίρετες αποσπάσεις, πολλές φορές ως μορφή τιμωρίας από μία κυβέρνηση με ιδεοληψίες που δημιουργούν αδικίες.

Πως οι αστυνομικοί μετά θα είναι ήρεμοι και με καθαρό μυαλό σε περιστατικά όπου ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσουν εγκληματίες. Δεν θέλουμε έναν ακόμη «μοιραίο σταθμάρχη» από το χάος που έχει προκαλέσει στην ΕΛΑΣ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μπορεί να μας απαντήσει ο κ. Θεοδωρικάκος πόσοι αστυνομικοί, έχουν παραιτηθεί τα τελευταία 4 χρόνια και ποιος είναι ο μέσος όρος ηλικίας τους;

Και στο ζήτημα της δημόσιας τάξης και της εγκληματικότητας η χώρα πήγε πίσω στα χρόνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αυτή η εμμονή με το κέντρο ως βιτρίνα και την Ανατολική Αττική των 650.000 κατοίκων να αντιμετωπίζεται σαν η «πίσω αυλή» του λεκανοπεδίου θα σταματήσει με προοδευτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος θα ξεχάσει το φιάσκο της πανεπιστημιακής αστυνομίας και τις 600 προσλήψεις που έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη χωρίς κανένα σχέδιο όπως αποδείχτηκε.

Παράλληλα όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι αστυνόμοι η μη χορήγηση των οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων του προσωπικού, η μη τήρηση των διατάξεων όσον αφορά τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στις συνθήκες εργασίας στις αστυνομικές υπηρεσίες, η διπλή νυχτερινή εργασία, η ανάγκη ενίσχυσης των Τμημάτων Τροχαίας, η τακτική εκπαίδευση τους, είναι αιτήματα που δεν εισακούγονται και πρέπει να ικανοποιηθούν προκειμένου να έχουμε μία καλύτερη αστυνομία.

Το Οργανωμένο Έγκλημα μεταλλασσεται και απλώνει τα δίχτυα του στην κορυφή της ΕΛ.ΑΣ όπως φάνηκε από τις αποκαλύψεις για την υπόθεση της Greek mafia που πήρε “τα πάνω της” επί ΝΔ, κλονίζοντας το ηθικό και απογοητεύοντας τους έντιμους αστυνομικούς που είναι και η απόλυτα συντριπτική πλειονότητα στο σώμα.

Ως υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική θα εργαστώ ώστε οι γειτονιές μας στο Μενίδι και τις άλλες περιοχές να γίνουν πιο ασφαλείς, όχι με κορώνες και ξενοφοβικές κραυγές αλλά με την ενίσχυση μιας αστυνομίας που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών προλαμβάνοντας το έγκλημα. Μία αστυνομία με περισσότερη στελέχωση, εκπαίδευση, δημοκρατικότητα, δικαιοσύνη και ανθρωπιά τόσο για τους πολίτες όσο και για τους αστυνομικούς καθώς είμαστε όλες και όλοι από την ίδια πλευρά.