Χελιδονίσματα 2016:”Φτιάχνουμε χελιδονοφωλιές με ισχυρό συμβολισμό”

Στην ανοιξιάτικη γιορτή «Χελιδονίσματα 2016» στο Δάσος Συγγρού, στο Μαρούσι συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Γιώργος Καραμέρος, το πρωί του Σαββάτου 2 Απριλίου.

helidonismata 1
Στην πολύ επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσαν η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ,το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών και οι « Φίλοι του Δάσους Συγγρού», μικροί και μεγάλοι έφτιαξαν μια πήλινη χελιδονοφωλιά που πήραν σπίτι τους για να την τοποθετήσουν σε σημείο που μπορούν αξιοποιήσουν τα μεταναστευτικά πουλιά.
Τα «Χελιδονίσματα» διοργανώθηκαν για 22η συναπτή χρονιά και υλοποιήθηκαν σε περισσότερες από 30 πόλεις ή περιοχές της χώρας, σε συνεργασία με τους κατά τόπους περιβαλλοντικούς φορείς.

helidonismata 2

 

Ο κ. Καραμέρος δήλωσε σχετικά:

«Σκοπός των “Χελιδονισμάτων” είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών προάγγελων της Άνοιξης, να γνωρίσουν το μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας φωλιές από πηλό.
Για μας τους ενήλικες πέρα από την επαφή με τη φύση και την οικολογία, ο συμβολισμός είναι προφανής σε μια εποχή που αντί για φωλιές χτίζονται φράχτες.
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στα παιδιά· μικρά και μεγάλα…»