Τα βόρεια προάστια και το ΟΑΚΑ να γίνουν νέος προορισμός για τους Κινέζους πολίτες

Σε μια πολύ σημαντική συνεργασία προχωρά η διοίκηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ), το οποίο αποτελεί πυρήνα του συνεργατικού σχηματισμού (cluster) «Discover North Athens» που συντονίζει με επιτυχία εδώ και ένα χρόνο η Περιφέρεια Αττικής. Συγκεκριμένα με βραχυπρόθεσμο στόχο την αδελφοποίηση των Ολυμπιακών σταδίων Αθήνας και Πεκίνου, εννεαμελής κινεζική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του Beijing NGO Association for International Exchanges, κ. Xu Qiang, έγινε δεκτή, στις 3/5/2017, από τον Γενικό Διευθυντή του ΟΑΚΑ, Βασίλη Βελέντζα, τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο, και, τον εντεταλμένο σύμβουλο αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής, Σπύρο Πάντζα.

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο  αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Σταδίου του Πεκίνου “Φωλιά του Πετεινού” και εκπρόσωποι τριών δήμων του Πεκίνου, ξεναγήθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις  του ΟΑΚΑ, ενώ ενημερώθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη για το cluster «Discover North Athens», τις αναπτυξιακές προσπάθειες, αλλά και προοπτικές των βορείων προαστίων και συνολικά της Περιφέρειας Αττικής. Οι κ.κ. Καραμέρος και Πάντζας μετέφεραν την βούληση της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, για στενή συνεργασία των Περιφερειών Πεκίνου και Αττικής. Εμπνευστές της επίσκεψης αυτής ήταν ο πρέσβης επί τιμή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, κ Ελευθέριος Κόντος, και, o διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας GREECE CHINA LINK, κ. Φίλιππος Κόντος, που αγκαλιάζουν και αναδεικνύουν στην Ασία τις δράσεις του συνεργατικού σχηματισμού «Discover North Athens».

Την ιδέα της αδελφοποίησης των δύο Ολυμπιακών Σταδίων, χαιρέτισε ο κ. Γ. Καραμέρος, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στα πλεονεκτήματα των Βορείων Προαστίων, καθώς και στις δυνατότητες των εταίρων του cluster στον αθλητισμό τον πολιτισμό και την επιχειρηματικότητα. Μάλιστα πρότεινε την από κοινού διοργάνωση, τον προσεχή χειμώνα στο ΟΑΚΑ, μιας ημέρας βάδην υγείας,  που είναι εξαιρετικά δημοφιλές στην Κίνα και κερδίζει έδαφος διαρκώς στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή και κινέζων ερασιτεχνών αθλητών που θα έρθουν στην Ελλάδα. «Θέλουμε να μοιραστούμε με τους φίλους μας από την Κίνα το ίδιο νερό που κουβαλούσε ο Πρώτος σύγχρονος Μαρουσιώτης Ολυμπιονίκης Σπύρος Λούης, το όνομα του οποίου φέρει το ΟΑΚΑ. Νερό φιλίας, πολιτισμού, και ευκαιριών ανάπτυξης και συνεργασίας για τους δύο λαούς. Θέλουμε το ΟΑΚΑ και τα βόρεια προάστια από την οδό Λιθαγωγίας στην Πεντέλη μέχρι ακόμα και τις σύγχρονες αγορές μας να γίνουν νέος προορισμός πολιτισμού, αθλητισμού και φυσιολατρίας για τον Κινεζικό λαό. Μια φιλόξενη φωλιά όπως και το ομώνυμο Ολυμπιακό στάδιο του Πεκίνου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γ. Καραμέρος που αποδέχτηκε την πρόσκληση του κ. Xu Qiang να επισκεφτεί προσεχώς το Πεκίνο για τη συνεργασία που εξελίσσεται.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”9″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]