Λύση στο πρόβλημα δυσοσμίας του ρέματος Σαπφούς και ευθύνες εργολάβων του Δήμου Αμαρουσίου

 

Μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ, δόθηκε λύση στο χρόνιο πρόβλημα των οσμών στο ρέμα Σαπφούς στο Μαρούσι, πίσω από το μέγαρο του ΟΤΕ, κυρίως στο ύψος των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Σφακτηρίας αλλά και σε άλλα σημεία. Το πρόβλημα όμως μπορεί να επαναληφθεί όπως επισημαίνει σχετική έκθεση της ΕΥΥΔΑΠ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφο της 27/11 της Δ/ντριας Δικτύου Αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ, η βλάβη που διορθώθηκε οφείλεται σε παρανόμως απορριφθέντα μπετά, πέτρες και άλλα οικοδομικά υλικά που έχουν μείνει πιθανότατα όπως εκτιμήθηκε από την αυτοψία και τα ευρήματα από «έργα πεζοδρόμησης και πλακόστρωσης του Δήμου Αμαρουσίου». (Δείτε σχετικό έγγραφο).

 

ΕΥΔΑΠ-ΣΑΠΦΟΥΣ_1

Η συσσώρευση των υλικών αυτών δημιούργησε σκληρές μάζες που προκάλεσαν τη δυσλειτουργία του αγωγού ακαθάρτων υπό συνθήκες πίεσης και την άνοδο της στάθμης των λυμάτων στο θάλαμο του φρεατίου, με αποτέλεσμα την επίμονη μυρωδιά ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Έπειτα και από αυτή την εξέλιξη, η ΕΥΔΑΠ καλεί το Δήμο στο ίδιο έγγραφό της, να επιβλέπει τα συνεργεία εργολάβων που εκτελούν δημοτικά έργα, ώστε να αποτραπούν στο εξής ανάλογα περιστατικά.

Η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει τους δημότες Αμαρουσίου ότι πέρα από τους τακτικούς πλέον καθαρισμούς του ρέματος από τα συνεργεία της Περιφέρειας, οι εξειδικευμένες εργασίες που πραγματοποιήθηκαν από πλευράς ΕΥΔΑΠ είχαν ως αποτέλεσμα «την οριστική λύση στη διαρροή και την ορθή λειτουργία του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων».

ρεμα_σαπφους_20.11