Καραμέρος: Συνάντηση ενημέρωσης για τα προβλήματα του Δήμου με τον Δήμαρχο Παλλήνης Χρήστο Αηδόνη

Το Δήμο Παλλήνης επισκέφτηκε ο Βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής και Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Καραμέρος όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση  εργασίας και ενημέρωσης με το Δήμαρχο κ. Χρήστο Αηδόνη, Αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους στο Δημαρχείο στο Γέρκακα τη Μ. Δευτέρα 29Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Κούτρας, Βαγγέλης Καρανίκας, Φιλίτσα Δασκαλάκη, Δημήτρης Καρκούλιας και Γρηγόρης Δήμου, ενώ συμμετείχαν από το Τοπικό Συμβούλιο του Γέρακα η Ανδριανή Βούξινου και η Σοφία Γεωργακοπούλου. Το Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνόδευαν ο Συντονιστής της ΟΜ Παλλήνης Ευθύμιος Κάρκας, τα μέλη του Συντονιστικού της Οργάνωσης Μελών Παλλήνης Γιώργος Σιμόπουλος και Βαγγέλης Τριγώνης, η Βούλα Τριανταφύλλου μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Παλλήνης και ο Θόδωρος Γκοτσόπουλος Υπεύθυνος Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης και συζήτησης για τα καίριας σημασίας ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Παλλήνης, του Γέρακα, της Ανθούσας κα της Κάντζας, αναπτύχθηκαν ενδελεχώς όσα σχετίζονται με τις δημόσιες υποδομές, αποχετευτικό και δίκτυα, τον πολεοδομικό σχεδιασμό, την παροχή υπηρεσιών υγείας, την καθαριότητα και τη διαχείριση των αποβλήτων, την πολιτική προστασία, το ζήτημα της ασφάλειας αλλά και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής.

Ειδικότερα, συζητήθηκε το ζήτημα της σύνδεσης κατοικιών και επιχειρήσεων με το αποχετευτικό δίκτυο και τη συνεργασία του Δήμου με την ΕΥΔΑΠ στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού που πρέπει να υλοποιηθεί από την εταιρεία για νέες συνδέσεις, καθώς και τα σχέδια της πολεοδομικής επέκτασης με τις υπό ένταξη περιοχές σε Παλλήνη και Γέρακα, τα οποία βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα.

 Κοινός τόπος ήταν επίσης η παραδοχή ότι το θέμα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης της Υγείας των δημοτών και των επισκεπτών για το Δήμο, ο οποίος πληθυσμιακά είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στην Ανατολική Αττική είναι κρίσμο και επισημάνθηκε από πλευράς Δήμου πως υφίσταται χαρακτηρισμένος χώρος όπου μπορεί να δημιουργηθεί Κέντρο Υγείας ή Τοπική Μονάδα Υγείας στο Γέρακα, υπό την προϋπόθεση της επαρκούς στελέχωσης και λειτουργίας του.

Ο Γιώργος Καραμέρος ζήτησε να ενημερωθεί για το σχέδιο υπογειοποίησης περίπου 2 χλμ της λεωφόρου Μαραθώνος, δηλαδή από το ύψος του σταθμού του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λόφο Λεβίδι για το οποίο, ο Δήμαρχος Παλλήνης εξήγησε πως είναι στα σχέδια του Δήμου ως προοπτική.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανατολικής Αττικής υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης του Δήμου από την Περιφέρεια Αττικής και χαιρέτησε το προς υλοποίηση σχέδιο πολιτικής προστασίας με τη χρήση και τεχνητής νοημοσύνης που έχει ξεκινήσει να επεξεργάζεται η δημοτική αρχή. Τέλος ευχήθηκε στο Δήμαρχο Χρήστο Αηδονη και τους συνεργάτες του καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους υποσχέθηκε στήριξη μέσω κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων για τα ζητήματα της πόλης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ