Η κυβέρνηση να δώσει άμεση λύση για το Σικιαρίδειο Ίδρυμα

Με αφορμή την αναστολή λειτουργίας του Σικιαρίδειου και την επίσχεση εργασίας του προσωπικού του Ιδρύματος ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέας Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Είναι απαράδεκτο να ανακυκλώνεται σχεδόν κάθε χρόνο το «Σικιαρίδειο άγος» και να εξωθείται σε αναστολή λειτουργίας ένα Ίδρυμα με πολυετή προσφορά.

Ογδόντα παιδιά και νέοι άνθρωποι με νοητική υστέρηση βρίσκουν μετά το Πάσχα τις πόρτες του σχολείου και των εργαστηρίων τους κλειστές.

Η εξεύρεση και η εφαρμογή μιας βιώσιμης λύσης για το μέλλον του Σικιαριδείου είναι υποχρέωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στην προοπτική αυτή οφείλει να αποκαταστήσει άμεσα την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος με τον ορισμό διοίκησης και την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα, οφείλει, να διασφαλίσει την οριστική εξόφληση οφειλών προς το Σικιαρίδειο για υπηρεσίες που παρασχέθηκαν σε ασφαλισμένους ταμείων που ενσωματώθηκαν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Οι οφειλές εκκρεμούν από το 2011 και έως σήμερα ανέρχονται στο ποσό των 247.521.00€.

Καλούμε τις αρμόδιες Υπουργούς να δώσουν άμεση λύση στο ζήτημα.