Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καραμέρου στο αντιπλημμυρικό έργο Μελισσίων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος, επισκέφτηκε επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες το γεφυράκι Μελισσίων της οδού Πεντέλης στη Νέα Λέσβο, στα σύνορα των Δήμων Αμαρουσίου και Πεντέλης-Μελισσίων, όπου εκτελούνται εδώ και μήνες αντιπλημμυρικά έργα προκειμένου να δοθεί λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα με την συσσώρευση όμβριων υδάτων μετά από βροχόπτωση.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η αντιπλημμυρική θωράκιση στο συγκεκριμένο σημείο δόθηκε παράταση μέχρι το τέλος του έτους 2014 στο υπό κατασκευή έργο που βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης, έτσι ώστε να μπουν φρεάτια υδροσυλλογής και διατομές και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα συσσώρευσης υδάτων στο γεφυράκι που προκαλεί έντονα προβλήματα στους διερχόμενους οδηγούς και πεζούς.

Οι εργασίες που πραγματοποιούνται στην περιοχή ανήκουν στο έργο «Δίκτυο Ομβρίων και Συλλεκτήρων στον ΟΤΑ Μελισσίων» που βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσης (98%), με συνολικό προϋπολογισμό 5.257.000,00 ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή αγωγών εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ομβρίων καθώς και των συλλεκτήρων αποδεκτών, των παραπάνω αγωγών, σε διάφορες περιοχές των Μελισσίων και του Αμαρουσίου για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Το συνολικό μήκος των αγωγών ομβρίων είναι 6.100 μέτρα και τελικοί αποδέκτες είναι το ρέμα Αμαρουσίου καθώς και το ρέμα Μελισσίων-Πολυδρόσου.

Η αντιπλημμυρική θωράκιση των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα αποτελεί προτεραιότητα για την νέα περιφερειακή διοίκηση.