Διαβούλευση και μέσω facebook για την ισότητα των φύλων στη Βόρεια Αθήνα

Δημόσια διαβούλευση για την εξειδίκευση του σχεδίου δράσης προώθησης της ισότητας των φύλων στη Βόρεια Αθήνα, ξεκινά η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής και αξιοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με σύνθημα «η γνώμη σου μετράει» φορείς, οργανώσεις και, πρωτίστως, οι πολίτες καλούνται, έως τις 30 Απριλίου 2017, να καταθέσουν τις απόψεις και προτάσεις τους στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης https://goo.gl/R6Zp6t  ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] .

karameros_dania_isotita

Οι θεματικοί άξονες της διαβούλευσης προσδιορίστηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, στις 05/04/2017, υπό την προεδρία της εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου, Νικολέτας Δανιά και με τη συμμετοχή εκπροσώπων επτά Δήμων. Οι άξονες αφορούν στην απασχόληση και την εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, στην εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση, στην κοινωνική ένταξη και τον πολιτισμό, στην υγεία και την κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη.

Στην εναρκτήρια παρέμβασή του ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Η ισότητα των φύλων είναι θεμελιώδες πανανθρώπινο δικαίωμα. Η εξάλειψη των έμφυλων ανισοτήτων και διακρίσεων είναι υπόθεση όλων μας, ανδρών και γυναικών. Το ζήτημα είναι υπαρκτό, είναι ορατό, δεν κρύβεται. Η εξάλειψή του μας ενώνει, δεν μας χωρίζει. Τη σιωπή και την ανοχή πρέπει να διαδεχθεί η ενεργός συμμετοχή και η κοινή δράση».

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Περιφερειακή Σύμβουλος, Σοφία Κορωναίου, εκπρόσωποι των Δήμων  Αγίας Παρασκευής, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Νέας Ιωνίας, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης – Πεύκης και Φιλοθέης – Ψυχικού, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών.