Ανακύκλωση παλαιών αρχείων της Περιφέρειας Αττικής

Τέσσερις τόνους έντυπο υλικό παρέδωσε προς ανακύκλωση, στις 7 Μαρτίου, η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών στον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής. Πρόκειται για στοχευμένη δράση ανακύκλωσης για την μείωση του ογκώδες αρχείου της Διεύθυνσης Μεταφορών (άδειες κυκλοφορίας, έντυπα κλπ).

2017_3_22_Photo_Anakyklosi stin praxi

“Η ανακύκλωση και στο χώρο εργασίας μας, είναι μέσον για να μειώσουμε τον όγκο απορριμμάτων και να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, με την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και παράλληλο οικονομικό όφελος”, δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Γιώργος Καραμέρος. Επιπλέον, ευχαρίστησε πολίτες και εργαζομένους των υπηρεσιών, που με τα έως σήμερα στοιχεία αποδεικνύεται ότι αγκάλιασαν θερμά την προσπάθεια ανακύκλωσης.

Η δράση εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής για ενέργειες ανακύκλωσης, όπως το πρόγραμμα για τη συλλογή και ανακύκλωση έντυπου υλικού με το σύστημα Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ), που πραγματοποιείται σε σχολεία και δημοτικά κτίρια. Πρόσφατα το εν λόγω πρόγραμμα επεκτάθηκε σε σχολεία των δήμων Αμαρουσίου, Χαλανδρίου και Ηρακλείου με στόχο το όφελος που θα προκύψει από την προσπάθεια να διατεθεί για τη χρηματοδότηση έκδοσης ειδικών βιβλίων με το σύστημα γραφής Braille για τυφλούς συνανθρώπους μας.

Σε παλαιότερες αντίστοιχες προσπάθειες, μεγάλη ανταπόκριση είχε η εκστρατεία της Περιφέρειας Αττικής για τη συγκέντρωση και ανακύκλωση αδιάθετου εκλογικού υλικού και τη διάθεση των εσόδων για τη στήριξη δομών αλληλεγγύης.

IMG_1665 IMG_1674 IMG_1675 IMG_1685 IMG_1919