Προς δημοπράτηση το έργο διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς στο Μαρούσι

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου, ενέκρινε πρόσθετη δαπάνη 4.352.400€ αυξάνοντας σε 10.676.400€ τη συνολική χρηματοδότηση του έργου διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς στο Μαρούσι. Η αναμόρφωση του προϋπολογισμού προέκυψε μετά την επανυποβολή από το Δήμο, τον περασμένο Δεκέμβριο, της οριστικής- διορθωμένης μελέτης καθώς η αρχική είχε ελλείψεις που αντιμετωπίστηκαν με τη συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου Αμαρουσίου. 

«Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική παρέμβαση που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και δεκαετίες, δεδομένου ότι το ρέμα Σαπφούς, ως φυσικός υδάτινος αποδέκτης, επηρεάζει ουσιαστικά τα αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές Σωρού, Κοκκινιάς, Αναβρύτων και Νέο Μαρούσι», επισήμανε ο κ. Καραμέρος και πρόσθεσε: «Με την τροποποίηση του προϋπολογισμού ξεκινά μια εργώδης προσπάθεια για τη διευθέτηση και την ανάδειξη της φυσικής αυτής διαδρομής ώστε από καθημερινή αγωνία να μετατραπεί σε ανάσα δροσιάς και αναψυχής για τους Μαρουσιώτες και τις Μαρουσιώτισσες».

Με τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς η συνολική χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής για έργα στο Μαρούσι ανέρχεται στο ποσό των 20.975.823€. Επισημαίνεται ότι με ίδιους πόρους χρηματοδοτούνται αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές Στούντιο Α, Ψαλίδι και Νέα Λέσβος (σε εξέλιξη) καθώς και σε Πολύδροσο και Άγιο Θωμά (δημοπρατημένα). Υπό δημοπράτηση είναι η αποπεράτωση του πολυχώρου πολιτισμού του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων, ενώ έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα έργων η κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στο Ψαλίδι.