Συνάντηση εργασίας του αντιπεριφερειάρχη βορείου τομέα Αθηνών με το Δήμαρχο Λυκόβρυσης-Πεύκης

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου, και του Δημάρχου Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, στο γραφείο του Αντ/χη στην Αγία Παρασκευή.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η εκπόνηση σχεδίου, σε συνεργασία με όμορους δήμους, για την αξιοποίηση της απόβλητης και υπολειμματικής στερεής βιομάζας (κλαδέματα κ.α.) αλλά και των ανακυκλώσιμων υλικών, στο πλαίσιο των τοπικών σχεδίων διαχείρισης απορριμμάτων που έχει προτείνει η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της ανάπλασης και του κολυμβητηρίου του ΟΤ9, στη Λυκόβρυση, καθώς με τη χρονική παράταση που δόθηκε στο έργο από την Περιφέρεια εκκρεμεί το αίτημα του Δήμου για κάλυψη του 30% του κόστους που βαραίνει το Δήμο (περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ). Κανονικά θα προχωρήσουν μέσα στο 2015 τα έργα στο δημοτικό στάδιο και στο κλειστό γυμναστήριο της Πεύκης.

Ο κ. Μαυρίδης πρότεινε στον κ. Καραμέρο τη διοργάνωση ημερίδας για το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής, τον αναπτυξιακό προγραμματισμό και το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) 2014-2020, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης με τη συμμετοχή όλων των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα, κάτι που έγινε αποδεκτό και κρίνεται αναγκαίο.