Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home2/karameros/public_html/wp-content/plugins/pro-elements/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Πιλοτικό επιχειρησιακό πρόγραμμα για τους Ρομά Χαλανδρίου από την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Χαλανδρίου

Κατά τη συνάντηση εκπροσώπων του Υπουργείου Εσωτερικών της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Χαλανδρίου, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020» αποφασίστηκε η εκπόνηση δύο «πιλοτικών» Επιχειρησιακών Σχεδίων με περιοχές εφαρμογής την Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών και συγκεκριμένα τον Δήμο Χαλανδρίου και έναν ακόμη Δήμο, που θα προταθεί από την Περιφερειακή Ενότητα της Δυτικής Αττικής.

Λαμβάνοντας υπόψη το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί έως σήμερα για το σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων για τους Ρομά και τον βαθμό «ωριμότητας» αυτού του ενδιαφέροντος, έγινε αποδεκτό να δρομολογηθούν τα δυο εν λόγω προγράμματα στην Αττική, με κοινό τόπο για τους συμμετέχοντες, ότι η υλοποίηση των σχεδίων δράσης για τους Ρομά, στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου, πρέπει να διαρθρώνεται γύρω από 4 βασικούς πυλώνες ενεργειών:  Στέγαση, Εκπαίδευση, Απασχόληση, Υγεία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από την ΜΟΔ Α.Ε., την ΕΥΣΕΚΤ & τον μελετητή εκπόνησης της ΠΕΣΚΕ.
Στόχος της συνάντησης ήταν η διερεύνηση των προβλημάτων, των αρμοδιοτήτων, των προοπτικών και των δυνατοτήτων ολοκληρωμένων σχεδίων δράσης για τους Ρομά που περιλαμβάνονται στο εγκεκριμένο ΕΠ «Αττική 2014-2020».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος δήλωσε σχετικά: “Στεκόμαστε εδώ και 18 μήνες στο πλευρό του Δήμου Χαλανδρίου για το φλέγον ζήτημα του καταυλισμού των Ρομά στο Νομισματοκοπείο.
Η διοίκηση του Δήμου αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και ρεαλισμό το θέμα.
Πολύ σημαντική ήταν και η πρωτοβουλία του υφυπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα για την επίλυση του θέματος. Έτσι βρισκόμαστε αισίως στου δρόμου τα μισά καθώς αξιοποιούμε τα εργαλεία και της Περιφέρειας Αττικής, στη συμφωνία των φορέων για την εκπόνηση ενός πιλοτικού προγράμματος με στόχο την οριστική λύση στο ζήτημα της στέγασης των Ρομά του Χαλανδρίου.
Αυτό θα προκύψει μέσα από ένα πακέτο κινήτρων από το επιχειρησιακό σχέδιο”.