Παρέμβαση Υποψηφίου Δημάρχου Γιώργου Καραμέρου για ΧΕΥ Κύμης και Κηφισίας με επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη

Επιστολή παρέμβαση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη  για θεσμοθέτηση ήπιων χρήσεων γης στα ΧΕΥ στις λεωφόρους Κύμης (Ψαλίδι) και Κηφισίας (δίπλα στον ΟΤΕ) παράλληλα με αίτημα συνάντησης για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης απέστειλε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Καραμέρος και επικεφαλής του συνδυασμού #Ενωμένο Μαρούσι.

Στην επιστολή του ο Γιώργος Καραμέρος εκφράζει την απαίτηση των Μαρουσιωτών για παραχώρηση των δύο χώρων στον Δήμο Αμαρουσίου και κυρίως την απαίτηση να μην προχωρήσει σε αυτή τη φάση το Υπουργείο η αλλαγή των χρήσεων γης που θα ανοίξει τον δρόμο για ιδιωτικοποίηση. Επισημαίνει δε πως με ομόφωνα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου, τα ΧΕΥ αυτά είναι απαραίτητα στην πόλη για χωροθέτηση κοινόχρηστων χώρων και κοινωφελών δραστηριοτήτων. Δεν πρέπει να περάσουν στα χέρια ιδιωτών για εμπορικές και υπερτοπικές χρήσεις.

Το #Ενωμένο Μαρούσι καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα αυτή η διαδικασία, καθώς και κάθε άλλη για τα δημόσια ακίνητα στο Μαρούσι, ενώ δηλώνει πως θα συμμετάσχει στην εκδήλωση διεκδίκησης και διαμαρτυρίας που οργανώνει ο εξωραϊστικός σύλλογος της περιοχής το Σάββατο 13 Απριλίου 2019.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Καραμέρου προς τον κ. Σταθάκη: